Følk er opprinnelig et liveopptak fra Kongsberg Jazzfestival i 2019, spilt inn av Tor Breivik, mikset av Kyrre Laastad, mastret av Karl Klaseie. 

 

EIRIK HEGDAL / FØLK
«Samlede Vandrehistorier»

Et overflødighetshorn av et samtidsfolkemusikk-album, med tekster og komposisjoner fra jazzmusiker og komponist Eirik Hegdal, for to sangere; Sofia Jernberg og Unni Løvlid, fiolinist/spellemann Gjermund Larsen, trommeslager/perkusjonist Hans Hulbækmo, og Hegdal på C Melody saxofon/klarinett/bassklarinett. Denne paletten av fremragende musikere gir et vell av muligheter. Alle har røtter i folkemusikk på et eller annet vis, men har i utstrakt grad jobbet med en mengde ulike stilretninger. Bestillingsverket «Følk» henter også inspirasjon fra flere hold, og gir rom for de unike stemmene i ensemblet. Komponisten har latt seg inspirere av blendende vokalteknikk, kombinasjoner av slaptunge og pizzicato, hardingfele og munnharpe, folkemusikk fra fjern og nær. Musikken byr på vakre melodiske linjer og abstrakte lydkulisser, utført av virtuose musikanter. 
Musikken sentreres rundt myter fra Midt-Norge, skapt fra toppen av Hegdals hode.

Pressen skriver:
«..så skal det ikke all verdens fantasi til for å skjønne at «Samlede vandrehistorier» blir musikalske historier annerledes enn alle andre som har vederfaret både mitt og alle andres sanseapparat. Eirik Hegdal bekrefter nok en gang hvilken visjonær han er.» Nettavisen/Tor Hammerø

 

"Møtet mellom kraftverka Jernberg og Løvlid er beint fram vilt gøy.» Ballade/Torkjell Hovland

 

"Den måten han (red: Hegdal) anvender folkemusikken på , skiller seg fra de fleste andre overskridende variantene som lever i landet for tida.» jazzinorge/Arild R. Andersen (fra premiere på Kongsberg jazzfestival 2019)

 

«Multimusiker men mest saxofonist Eirik Hegdal har vært blant landets fremste i mange år allerede, men det føles absolutt som han er inne i en av sin karrieres aller beste perioder nå..»

«Morsomt og medrivende er det..» Jazznytt/Audun Vinger

 

Sofia Jernberg- vokal

Unni Løvlid - vokal

Gjermund Larsen - fele/hardingfele

Hans Hulbækmo - trommer/perkusjon

Eirik Hegdal - Melody C