To som slår seg løs slår seg sammen.
Gabriel Fliflet og Jorun Marie Kvernberg renner over av spilleglede - både når musikken topper seg i høyspente kraftutladninger og når den flyter stille og poetisk. De følger hverandre tett, både med underfundige smil og brede glis! Når tiden er moden, bryter de ut i sang.


Jorun Marie Kvernberg spiller fele, hardingfele og harpeleik og er en av landets beste folkemusikere. Hun har vunnet Spelmannsprisen to ganger og er den eneste som har vunnet den ærerike "Edvard-prisen" for komponering i sjangeren folkemusikk. Hun er sentral i flere av Norges fremste folkemusikkgrupper, som i den prisbehengte felekvintetten Majorstuen, trioen Tindra og i Unni Boksasp Ensemble. De siste årene har hun også dyrket solospillet, og fått stor respekt for sin lysende, kraftfulle tone, sin virtuositet og for djerv musikalsk nyskaping.
Gabriel Fliflet er en fargerik musiker og musikkmaker med et helt eget tonalt særpreg. Gjennom trekkspillet hans kan du spore toner og rytmer fra både Hellas og Hardanger, finske skoger og nordsjøkyster – på en gang. Gabriel har lang fartstid innen en rekke ulike former for folkemusikk og ble kåret til Årets folkemusiker i 2011. Han er nok best kjent fra hans samarbeid med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre, men de siste årene har Gabriel satt sammen flere prosjekt og lagd flere bestillingsverk på egen hånd. Blant disse er Åresong, som han lagde sammen med Jon Fosse til Festspillene i Bergen 2010, og Valseria fra 2013 som er en hyllest til valsen og tretakten. Det var her Jorun Marie og Gabriel begynte samspillet. På konserten får du høre flere deilige folketoner som har tålt tidens tann, men aller mest består repertoaret av ny musikk laget og arrangert av musikerne selv.

Jorun Marie Kvernberg – fele, hardingfele, harpeleik, sang
Gabriel Fliflet – trekkspill, sang