Musikkdokumentarfilmen Til Stede formidler hvordan det føles å være i en kreativ prosess som musiker. Gjennom et møte mellom tre kvinner og folkemusikere i Telemark reflekterer Til Stede over hvordan det er å være menneske i dag: behovet for å være i kontakt med naturen, trangen til å skape noe eget og uttrykke seg, ønsket om felleskap og det å føle seg i live.

Med: Marianna Sangita A. Røe, Johanna Seim, Ana Julie Verbelen

Filmen varer i én time. Etter filmvisningen møtes NRK/Musikkreisens Arne Berg og Marianna i en samtale på scenen før kveldens konsert.


Marianna Sangita er en helt egen blomst. Som en eventyrlysten musikalsk hybrid har den gresk-norske komponisten, vokalisten, tekstforfatteren og perkusjonisten vært med på å skape noen av de friskeste prosjektene i norsk musikk det siste tiåret. Hun har blåst en krydret middelhavsvind inn i jazzscenen med band som Broen, Gurls og Trondheim Jazzorkester, men hun er også en folkemusiker av det grenseløse slaget og har forsket seg inn i modale tradisjoner og rytmer fra Midtøsten, den iberiske halvøy og Hellas. I vår er hun «husvarm» på Riksscenen!