«Noe av det jeg liker best med tradisjonsmusikk er at den er sterkt knyttet til sosialt lag og dans. I folkemusikkmiljøer er det kultur for å møtes å spille, synge og danse, uten å ha planlagt noe av musikken på forhånd. Det er en måte å henge ut på. Noen av mine sterkeste musikalske minner er uformelle møter mellom profesjonelle og amatører, folk fra forskjellige sjangre og med instrumentsammensetninger som sjelden - eller aldri er å høre på en konsertscene.» – Erlend Viken

Trioen gav som kjent ut albumet Fete Slåtta i september 2022, et prosjekt bestående av tradlåter med påfølgende Norgesturné.Tidligere har trioen gitt ut albumene Frie tøyler (2014) og Nykomlingen (2017). For debutplata Frie Tøyler mottok de Folkelarmprisen i 2014.

Erlend Viken er Husvarm på Riksscenen i høst med i alt tre konserter i tre ulike konstellasjoner.


Erlend Viken – fele og hardingfele                           
Marius Graff – elgitar og banjo                             
Sondre Meisfjord – kontrabass

 

Support: Pønkki
Pønkki er en trio som består av finske Pyry Paavola på gitar (17 år), og søstrene Marte og Frida Haltli på fele (14 og 16 år). De møttes i januar 2023 og har siden da hatt ett treff hvor de spilte inn låter og la dem ut på YouTube. De spiller folkemusikk som de i hovedsak arrangerer selv fra både Norge, Sverige og Finland.