To komponister fra hvert sitt kontinent møtes i musikken, og kombinerer norsk tonespråk med tabla-tradisjoner fra Nepal og India. Denne kvelden blir det urpremiere på ¨Mellom fjell¨, som er deres nye verk til Riksscenen og Oslo World.

Sanskriti og Erlend har spilt sammen ved flere anledninger. Senest i 2021 på Førdefestivalen. Da fikk Erlend en idé om å kombinere tonespråk i norske feletradisjoner med taktarter og rytmemønstre fra tablastradisjoner i Nepal og India. Erlend kommer fra fjellbygda Oppdal, og Sanskriti kommer fra Kathmandu, en by mellom to fjellkjeder i Nepal. Begge er inspirert av til eks. naturen i sitt komponeringsarbeid, og de undersøker likhetene og forskjellene i deres visuelle inspirasjoner som komponister. Med seg denne kvelden har de fått med musikerne Anders Røine og Tanja Orning.

Sanskriti Shrestha er en nepalsk tablaspiller bosatt i Oslo. Hun har aktivt blandet sine tradisjonelle nepalske og indiske røtter med jazz, improvisert, elektronisk musikk og andre moderne uttrykk. Samtidig som hun er en kreativ musiker, er hun også en bandleder og eventyrlysten komponist.

Sanskriti har bidratt med musikalsk materiale til gruppene hun er involvert i, blant annet for bandet Moksha, sitt eget band Avatar, duo med Andreas Wildhagen, samt det nye prosjektet Rythm Sutra som spiller hennes musikk.
 

Erlend Viken
Fra Oppdal, bosatt på Nesodden. Viken er en av de aller fremste norske felespillerne.Som komponist har han komponert flere forestillinger til Frikar Dance company, bestillingsverkene Mengele Zoo til Lillehammer litteraturfestival, Sastrugi til Festspillene i Nord-Norge og Røros Folk Festival, og Djupet til Ultima-festivalen, og mesteparten av musikken til Erlend Viken Trio. Erlend har vunnet Landskappleiken i fele, og Intro-folk, og vært nominert til Spelemannpriser og vunnet Folkelarm-priser for platene sine.

 

Erlend Viken - fele, oktavfele, hardingfele
Sanskriti Shrestha - tablas
Anders Røine - munnharpe, langeleik, gitar
Tanja Orning - cello