17.00: After work med Endelig Belg (gratis inngang)

I alle verdens hjørner danser folk seg inn i natten til trekkspillets sprø toner og lengtende dragsug, og i Rikskjelleren starter vi helgen med chill stemning, friske drinker og belg i monitor. Bak platespillerne står DJ Kent Horne, Karoline Asskildt og Martin Bjørnersen med godbiter fra sine frodige vinylsamlinger oppdaget på obskure platesjapper på fjerne kontinenter.

Ta helgen med belgen!

22.00: Balkan Beat Party med Tibble Transsibirska
Norges lengstlevende og mest grensesprengende fest tar over når DJ Prinsen Paulista fyrer opp dansegulvet med folketoner fra de Balkanske landene (Ex-Jugoslavia) som trubaci, narodna, lautari og manele fra Romania, kyucheks fra Bulgaria, syrtaki og andre stilarter fra Hellas og tyrkisk psykedelia. I tillegg får du sigøynermusikken fra samme kontinent, i både original og remixet innpakning. Dette er lyden av Balkan og hvordan vesten og DJ Prinsen Paulista ser den. Et fyrverkeri av skakke og rare rytmer som får deg til å danse hele kvelden! 

Tibble Transsibiriska er et av Sveriges største og mest verdsatte gypsy/balkan-band. Med røttene i svensk musikk, kombinert med stor lidenskap for musikk fra Balkan spesielt og Øst-Europa generelt, lager de ny musikk som henter kraften sin ved å bryte ned kulturelle grenser, en kraft som har fått publikum til å danse hemningsløst over store delar av verda.  

"En kompromisslös nyfikenhet och gränslöshet” - Lira

Magasinet fRoots omtalte DUJ fra 2017 som “et av årets mest spennende album”

 
DUJ ble fulgt opp av den kritikerroste "Swedisko"  i november 2019. Swedisko er selvsagt et ordspill på Sweden og disco, men først og fremst betyr Swedisco svensk på Romani!
Tibble Transsibiriska har turnert store deler av verden og nå har endelig turen kommet til Oslo og Riksscenen!

 

Johan Testad – vokal, gitar
Jonas Runefelt – vokal, domra
Martin Kjellgren – vokal, trommer
Emil Rotsjö – vokal, fele
Hiroko Nishikawa – vokal, saksofon
Sergiusz Markowski – vokal, trekkspill
Stian Grimstad – tuba