Riksscenen fyller 10 år og inviterer barna til bursdagsfest! Huset fylles av mangfoldige kunstopplevelser og spennende aktiviteter for barn i alle aldre.Barn og voksne blir fulgt rundt i små grupper, og får delta i fire forskjellige verksteder i løpet av halvannen til to timer. Alle aktiviteter gjennomføres i tråd med gjeldende smittevernregler, så her blir det både trygt og moro.

Bli med på trolltur og syng folkesanger med selveste Unni Løvlid, prøv dere på indonesisk dans med Ossy Riviani Bradbury, lær de kuleste hallingtriksene fra Ulf-Arne Johannessen og hold takten når Hector Meriles og Edgar Albitres spiller opp med toner fra Peru og Bolivia. På veien møter dere nok også Ibou Cissokho med sin kora. Kanskje blir det også en godtepose på vei ut?


Gruppene ledes rundt av ungdommer fra KulturIntro og dansegruppa Anak Indonesia fra Den indonesiske Ambassaden.

Vi gleder oss til å feire sammen med dere! 


FOLKESANG

Unni Løvlid - sang

Hysj, hørte du noe? Var det noe som tuslet der borte? Kan det ha vært Trolletassen, eller Hanefar høgt oppi Fagerli? Eller kanskje selveste Huldra? «Med huldre og troll i dur og moll, med huldre og troll vi dansa» synger Unni og inviterer deg med på Trolltur! Men ikke vær redd – det blir ikke skummelt, bare veldig spennende. Dessuten trenger Unni din hjelp – det skal jo lokkes fram både dyr og historier. 


HALLING

Ulf-Arne Johannessen - dans

Fela spiller opp, hatten henger høyt og rundt den snurrer Ulf-Arne på lette bein. Taktfast, lekent og målretta.  Hatten skal ned. Plutselig gjør han hallingkastet og hatten deiser i bakken! Ser det vanskelig ut sier du? Nei da. Ikke når Ulf-Arne hjelper deg i gang og lærer deg de heftigste triksene. Gjør klar for akrobatikk og høye fraspark. Mon tro om du klarer å sparke ned hatten?

 

TONER FRA PERU OG BOLIVIA

Hector Meriles– gitar, trommer, sang 

Edgar Albitres – cajòn, fløyter, sang

”Amigo” runger det i gangene. Roper de på deg?  Ja! Og det fra verdens tak!

Bli med til Andesfjellene og videre til kysten av Peru. Panfløyte, cajòn og gitar skaper det musikalske teppet når Hector og Edgar lærer deg sangene og leder deg inn i den indianske kulturen.  Tonene jaller og man skimter de snødekte fjellene....

 

DANS FRA JAVA

Ossy Riviani Bradbury – dans

Det er som om du har reist langt, fryktelig langt - og på veldig kort tid. Du befinner deg på Java; den store, vakre øya i Indonesia. Rundt deg glitrer det i vakre stoffer av gull og silke. Musikken brer om deg som et orientalsk slør. Ossy og danserne fra Anak Indonesia viser deg myke fotbevegelser og store armsving. Det er vakkert, grasiøst, mystisk og fascinerende. Nesten som et eventyr……