Embla and the Karidotters vant Spellemannprisen i country for debutalbumet Hello, I'm Embla. I april spilte de på verdens største countryfestival, Stagecoach i California, hvor de personlig ble håndplukket av americana-stjernen Nikki Lane til å spille på scenen hun kuraterer. De er også aktuelle med de to nye singlene "Bad Influence" og "(I'll Never Love You) Like I Should" som er i hyppig rotasjon på bl.a. NRK P13.

 

"..Du skal mislike country ganske sterkt for å ikke bli revet med av Embla & The Karidotters. Det er kvalitet i alle ledd og det leveres med en stor sjarm og utstråling.." Stian Svehagen om Embla & The Karidotters på Øyafestivalen 2023

 

Emblas karakteristiske, hese countryknekk kompet av stjernespekkede the Karidotters blander det tidløse countryuttrykket med noe rått og friskt. Kanskje det kommer av alles forskjellige bakgrunn i andre band (Razika, Sløtface, Slomosa, Aiming for Enrike). De får folk som ikke likte country til å elske sjangeren, i tillegg til å gjøre countrypolitiet fornøyd. Embla and the Karidotters seiler i solid medvind om dagen, så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid!

Denne kvelden vil bandet invitere med seg noen solide gjesteartister på scenen. Les mer om dette her senere i høst!

 

Embla Karidotter – hovedvokal og gitar
Simen Følstad Nilsen – pedal steel og vokal
Benjamin Rø Haavelsrud – el gitar og vokal
Nils Nilsen – trommer og vokal
Levi André Havuinen Nuet – bass og vokal

Johan Hansson – keys

Denne kvelden har vi overlatt programmeringen til labelen Die With Your Boots On! DWYBO er en underlabel i selskapet Jansen Records, og de representerer det beste vi har her til lands innenfor sjangeren Nordicana.