Embla and the Karidotters vant Spellemannprisen i country for debutalbumet Hello, I'm Embla. I april spilte de på verdens største countryfestival, Stagecoach i California, hvor de personlig ble håndplukket av americana-stjernen Nikki Lane til å spille på scenen hun kuraterer. De er også aktuelle med de to nye singlene "Bad Influence" og "(I'll Never Love You) Like I Should" som er i hyppig rotasjon på bl.a. NRK P13.

 

"..Du skal mislike country ganske sterkt for å ikke bli revet med av Embla & The Karidotters. Det er kvalitet i alle ledd og det leveres med en stor sjarm og utstråling.." Stian Svehagen om Embla & The Karidotters på Øyafestivalen 2023

 

Emblas karakteristiske, hese countryknekk kompet av stjernespekkede the Karidotters blander det tidløse countryuttrykket med noe rått og friskt. Kanskje det kommer av alles forskjellige bakgrunn i andre band (Razika, Sløtface, Slomosa, Aiming for Enrike). De får folk som ikke likte country til å elske sjangeren, i tillegg til å gjøre countrypolitiet fornøyd. Embla and the Karidotters seiler i solid medvind om dagen, så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid!

 

Hva gjør denne konserten så spesiell? Embla and the Karidotters har kuratert en drømmekveld med spesielle gjester som hun skal annonsere en og en Kjøp billett og bli med på vår spesielt gøye kveld lørdag 4. november!

Første gjest er Emblas (og ditt) nye favorittband Norma. Norma er fra Halden og lager noe av Norges beste americana-musikk. Kom på lørdag sånn at du kan si at du så Norma før alle andre begynte å høre på dem!

Andre gjest er Linn Heidi Stokkedal. Hun får frem det beste i Embla and the Karidotters, og blir med på lørdag for å få frem det beste i alle dere! Linn Heidi har lært hele bandet å line dance og skal være LINE DANCE LÆRER denne kvelden. Før og under konserten. Så det er med spesielt stor glede at jeg får æren av å dele the yee to my haw med dere denne kvelden på Riksscenen.

 


Embla and the Karidotters er:

Embla Karidotter - vokal og gitar
Simen Folstad Nilsen - pedal steel
Nils Nilsen - trommer
Benjamin Rø Haavelsrud - gitar
Levi André Havuinen Nuet - bass
De spesielle gjestene er:
Norma - oppvarmingsband
Linn Heidi Stokkedal - line dance instruktør
Johan Hansson Liljeberg - keys
Kari Lyngstad (THE Kari) - vokal 

Support: Norma

 

Denne kvelden har vi overlatt programmeringen til labelen Die With Your Boots On! DWYBO er en underlabel i selskapet Jansen Records, og de representerer det beste vi har her til lands innenfor sjangeren Nordicana.