Tradisjonen tro blir det førjulskonsert med Elias Akselsen her på Riksscenen. Det er tredje året på rad han står på scenen, og i år tar han med seg dattera si Veronica Akselsen.

Sanger og tradisjonsformidler Elias Akselsen lærte seg sitt fag på en så tradisjonell måte som gjøres kan; samlet rundt bålet med sin taterslekt i barndommen. Som tenåring og ung mann levde han som omstreifende musiker i Sverige, hvor han blant andre sang med Cornelis Vreeswijk. Etter det han beskriver som en guddommelig åpenbaring på julaften 1980 vendte han hjem til Norge og har siden blitt predikant og en viktig talsmann for taterne i Norge, både når det kommer til formidling av deres spesielle sangtradisjon og deres historie som utsatt minoritet. 

Veronica Akselsen Lillesveen ble tidlig introdusert for musikk, og har arvet sin fars særegne evne til å formidle romanifolkets kultur. Hun har på lik linje med sin far flere kritikerroste utgivelser bak seg og har et stort ønske og engasjement for å videreformidle den helt spesielle arven.

Når disse to gjester Riksscenen med sin førjulskonsert vil du få høre en samling sanger som strekker seg i tid fra Prøysen og helt tilbake til middelalderen. 

 

Elias Akselsen - vokal, gitar
Veronica Akselsen - sang
Anders Søraas - steelgitar  
Karl Johansen - gitar