Musikalske glimt fra Elis kvedarliv

Eli Storbekken har med seg et drømmelag av musikere når hun skal markere sin musikalske reise som folkesanger gjennom årenes løp! Hun har samarbeidet med musikere innen ulike sjangere som jazz, folk- og world music! I desember blir hun 70 år, og den 24. november er det duket for en konsert med et knippe musikere som har hatt og ennå har stor betydning i hennes musikkliv. Eli har gitt ut syv soloalbum, hvorav seks utgivelser skjedde i samarbeid med musikere som Georg Buljo, Sigurd Hole, Andreas Ulvo og Jørn Simenstad. De har fungert som musikere, medarrangører og produsenter på «Nattergalen, Folkesanger fra Østerdalen» (2000), Maros (2009), Songen til fløyta (2012), Fabel (2016), Spellstenen (2020) og Tidløse Toner (2021). De fleste album er utgitt på Heilo/Grappa musikkforlag. I tillegg til Georg, Sigurd, Andreas og Jørn er Eli sin mangeårige kvedarkollega Halvor Håkanes med, samt trekkspiller og turneringspartner Irene Tillung. 
Fra tidlig i tenårene reiste hun med sin far Egil og opptrådte på konserter i inn-og utland. Videre reiste hun til Oslo hvor hun markerte seg på Club 7 med stevkurs som hun overtok etter blant annet Agnes Buen Garnås.
Eli organiserte Kvedarseminarer fra 1975 til 1985 da klubben ble lagt ned! Som kursholder og lærer har hun vært svært aktiv og jobbet på Ole Bull Akademiet i over 40 år. Hun har vært primus motor for 5 seminarer «Klangen før fela» fra 2014-2023 på Riksscenen, sittet i styret for Hedmark Folkemusikklag og er med i styret for Norsk Kvedarforum.  Hun har vært dommer i kveding på Landskappleiken utallige ganger gjennom årene.

Andre utgivelser er Glimt i 1989 (dokumentaren med lokk og vokal folkemusikk fra seterlivet). Rosekolla i 2014. Vært med på ulike plateinnspillinger for andre artister gjennom årene. Eli er tildelt 2 Folkelarmpriser, FFUKs Rolf Gammlengpris og Tolgaprisen i 2011 og nominert til Spellemannspris i 2016. Tildelt Statens garantiinntekt og arbeidsstipend i flere år!

 

Eli Storbekken – sang
Georg Buljo – gitar
Sigurd Hole – kontrabass
Andreas Ulvo – piano
Halvor Håkanes – kveding
Jørn Simenstad – bukkehorn
Nils Økland – fele
Irene Tillung – trekkspill
Terje Isungset – perkusjon, munnharpe