Det er alltid en begynnelse, en kime, et frø. Av og til så kraftfullt at det ikke lar seg stagge, som en skjebne, eller en sti man ikke kan la være å følge.

Noe var kanskje bestemt på forhånd da Aleco vokste opp i kulissene på familiens elegante og sagnomsuste kabaretscene i Paris. Blant hvite duker og tunge fløyelsgardiner lærte han musikken han senere skulle spille gjennom Europa, India og Pakistan med sin far, mor, bror og bestemor; den legendariske sigøynersangeren Raya.

På et jenterom i bygda Førre ble også en glo tent da Solfrid lyttet til morens plater med russisk folkemusikk. Musikken hadde en kraft og en lidenskap som rørte henne dypt, og hun visste at slik ville hun også spille en dag. Og slik ble det. Hun har i en årrekke turnert og utgitt flere album i samarbeid med russiske og rumenske romske musikere.

Mange år senere møttes Aleco og Solfrid på en kirketrapp i Oslo. Sammen med Hervé Pouliquen går de til begynnelsen, til det musikalske universet de vokste opp i. Historiene er mange og utrolige,musikken inderlig og intens. Khelas betyr la oss spille på romanés og er en hyllest til styrken og spiritualiteten i romenes musikkultur og til de små og store veiene vi følger i livene våre

 

Aleco Ivanovitch – vokal, gitar 
Solfrid Molland – vokal, piano, trekkspill
Hervé Pouliquen – vokal, gitar og bass-ballalaika
Lene Gravlie – produsent/regi/scenografi