Djazia Satours sympatiske og særegne blanding av folksy arabiskspråklig akustisk indiepop bærer i seg sporene fra hennes oppvekst i Algerie. Soundet er inspirert av 1950-talls chaâbi - folkelig og dansbar nord-afrikansk musikk. Her møter modale melodier rootsy riff; mandola og banjo akkompagneres av dyp bass og energiske analoge keyboards i en kosmopolitisk blanding av før og nå. 

Djazia Satour flyttet til Frankrike i 1990. Som 15-åring startet hun sin musikalske reise som sanger i Gnawa Diffusion og slo senere gjennom med elektro trip hop-comboen MIG før hun fant sin egen stemme i debutalbumet fra 2010. Her tok hun en akustisk retning i et unikt og subtilt uttrykk som ble videre utviklet gjennom to fullengdes studioalbum. I sin siste utgivelse Aswât retter Djazia oppmerksomheten mot temaer som migrasjon, eksil og berøvelse på sitt morsmål arabisk. Gjennom sangene sine bærer hun de stemmeløses stemme. 

På scenen briljerer Djazia med spektakulær vokal og karisma, og sammen med sitt 6-persons band drar hun gjerne hele salen med seg i allsang. Vi gleder oss til å presentere henne for et norsk publikum for første gang!

 

Riksscenen presenterer Djazia Satour i samarbeid med kulturkollektivet Diwan, vår sosiale og kunstneriske møteplass for arabisk og persisk kultur. Følg oss for nyheter om Diwans program for kvelden!