Djadba ensemble koker opp sin egne energiske fusion av Gnawa- og Isawamusikk, shaabi, ørkenblues og tilhørende uttrykk. Det Oslobaserte bandet er et nytt tilskudd til pulsen av suggerende beats fra den afrikanske og arabiske diaspora som trekker stadig flere lyttere til festivalscener og klubber – av åpenbare årsaker!

 Djadba frontes av Khalid Laaouam på vokal og gembri. Født i Marokko startet han sin musikalske karriere med sufi-folkemusikk før han etablerte seg i Spania og Norge. Laaouam trakterer også saksofon, ghaitafløyte og diverse perkusjonsinstrumenter, og har blitt en ettertraktet musiker med prosjekter som Zawya og Baba Jalil. 

Othman Hmimar (vokal, perkusjon) er kjent fra et av Marokkos største band Hoba Hoba Spirit som har stått på scener som Roskilde og Webster Hall i New York med sin egen trespråklige miks av indierock, gnawa, punk og sufimusikk. Den allsidige Raciel Torres (trommer) fra Cuba er en prisbelønt trommeslager og komponist som har spilt med jazzmusikere i verdensklasse, gitarist Jørgen Kasbo kjenner vi i senere tid fra Fieh, og Erlend A. Tredal (gitar/bass) spiller med bl.a. med Ruben og Sebastian Zalo og er låtskriver/produsent for prosjektene ¡BangBang Watergun! og Soundfocker. 

 

Konserten presenteres i samarbeid med Masahatfestivalen for arabisk kunst og kultur.