Mot slutten av 2019 mottok Dervish den prestisjetunge “lifetime achievement award” fra BBC, en høveleg hyllest til bandet etter over 30 år med innspelingar og konsertar over hele verda. Bandet, som er omtala som "eit ikon for irsk musikk", har spelt på festivaler frå Rio til Glastonbury og har halde konsert på den kinesiske muren. Dervish har en line-up som inkluderer nokre av Irlands fremste tradisjonelle musikere, fronta av en av landets mest kjende songerar, Cathy Jordan.

“Dervish are simply brilliant, they carry Irish history with them” -The Guardian

Dervish er for lenge sidan etablert som eit av dei største navnene innen irsk musikk internasjonalt. Dei er kjende for strålande liveopptredenar som står perfekt i stil med blendande sett av låter med fantastiske tolkninger av tradisjonelle songar. Bandet har til no gjeve ut 13 album, ein samling som utgjer ein av dei mest anerkjende katalogane innan irsk musikk.

 

“The most compelling, most soulful Irish traditional folk band playing today” -The News Journal

 

Studio- og livealbumene deres – 13 til dags dato – utgjør en av de fremragende katalogene innen irsk musikk. Alle dei seks medlemmene kjem frå dei to fylka Sligo og Leitrim på nordvestkysten av øya.

 

Vel møtt til konsert med ein av dei store frå den grøne øya i vest!

 

Catherine "Cathy" Jordan – vokal, bodhrán

Brian McDonagh – mandola

Thomas "Tom" Morrow – fele

Michael Holmes – bouzouki

Shane Mitchell – trekkspel

Liam Kelly – fløyter