Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Konserten er utsolgt men strømmes via nettet. Egen billett.

DANIEL LAZAR / ALMIR MESKOVIC
UTSOLGT

AlmirandDanielHDPhotos_054
lørdag
26.
feb. 2022
Starter
18.00
Billett
100
+ bill. avg.
Strømmebillett
100

Konserten er utsolgt men strømmes via nettet. Egen billett.

DANIEL LAZAR / ALMIR MESKOVIC
UTSOLGT

Etter konserten! Endelig Belg: The Talkshow 19.00 i kjellerbaren gratis inngang.

 

Med røtter fra Balkan iblandet skandinaviske elementer, har duoen Almir Meskovic og Daniel Lazar et særpreg uten sidestykke. Begge musikerne har hver mer enn 20 års erfaring med klassisk musikk, og sammen blander de et stort spekter av stilarter og sjangre - alt fra balkanske rytmer og norske folketoner til Mozart og sigøynermusikk. I oktober 2020 nådde duoen et av sine høydepunkter så langt, da de opptrådte på WOMEX Worldwide Music Expo; trolig det største og mest prestisjefylte verdensmusikk- arrangementet i internasjonal sammenheng. Opptredenen på WOMEX ble en suksess og mottok svært gode anmeldelser, i tillegg til å bli fremhevet av det anerkjente magasinet Songlines som en av de mest bemerkelsesverdige opptredenene. 

I hjertet av Balkan møtes og brytes musikk og kulturer fra flere verdenshjørner. Folkemusikken Almir og Daniel er oppvokst med har påvirkning fra sigøynermusikk, klezmer, klassisk musikk og alt der imellom. Almir er født i Bosnia og Daniel er født i Serbia, men det var på Musikkhøgskolen i Oslo at de to møttes. I Norge har de utviklet sitt eget utrykk som får det vakreste ut av både trekkspill og fele, med inspirasjon fra alle tidsepoker. Den fengende musikken får selv de tyngste danseføttene til å riste løs.

 

Daniel Lazar – fele
Almir Meskovic – trekkspill

 

ENDELIG BELG: THE TALKHOW
Klokken19.00  - kjellerbaren

Velkommen til belgprat i Riksscenens kjellerbar når musikkjournalist Martin Bjørnersen og DJ-kompanjong Kent Erlend Horne (Classic Album Sunday) møter Hilde Fjerdingøy, Sverre Indris Joner og Almir Meskovic. Her blir det røverhistorier, gullkorn fra platesamlinga og en god dose nerding i forskjellige trekkspilltradisjoner. Mellom konsertene og før klubben Endelig Belg.

 

Program for kvelden: 
18.00 Fyrispel Daniel Lazar / Almir Meskovic
19.00 Endelig Belg : The Talkshow (gratis)
21.00 Kumbia Boruka (egen billett)
22.00 Endelig Belg - klubb i kjelleren (egen billett)

Mer om Endelig Belg

Del på sosiale medier
Facebook Twitter Print ut
Riksscenen.no
Besøk / visit:
Schous Kulturbryggeri, Trondheimsveien 2, Oslo

Post:
Postboks 4784, Sofienberg
N-0506 Oslo, Norway
Org.nr.: 991497137
Følg oss på Youtube Følg oss på facebook Følg oss på twitter
Information in: