Og så var vi her igjen, back in the day. Vi husker det som om det var i går, men nå er alt annerledes. Minnene svever og vi synger viser fra 11. etasje. 

 Back in the day baserer seg på Emma Öberg- og Jon Bugge Mariussens individuelle kunstneriske praksiser. Forestillingen handler om å være i undring og å finne seg selv i en verden som er i stadig forandring. Om å finne sin egen stemme i forhold til hvor vi kommer fra og hvor vi vil videre.Emma har en far fra Bali og er vokst opp i Sverige. Jon har vokst opp på Nesodden med norsk folkedans og -musikk. Mens Jon føler seg som en del av folkedanstradisjonen, opplever Emma en distanse til hennes balinesiske røtter. Nå er Jon på vei inn i samtidsdansfeltet og lurer på hvordan og på hvilken måte han kan ta med seg folkedansen inn i nye kunstneriske sammenhenger. Emma undersøker om hun kan gjenforenes med sine balinesiske røtter gjennom å finne sammenhenger utenfor tradisjonen. Hva er tradisjon og hva vil det si å være bærer av tradisjon? I denne smeltedigelen med svenske, norske og balinesiske referanser blir det bøttedans, munnharpesermoni - og en og annen fisk.

Koreografi og dans: Emma Öberg og Jon Bugge Mariussen 

Veiledning: Høyskolen for dansekunst ved Marius Kjos og Caroline Wahlstrøm Nesse Kostyme: Marita Solhjell Ølander 

Scenografi: Emma Öberg og Jon Bugge Mariussen 

Lyd: Munnharpe, trommemaskin og sampling: Jon Bugge Mariussen Tundra og Tom´s Tune: Erlend Apneseth med samples av disse sangene: Interlude - Kecak Ganda Sari Primitive - John Cage, Sanggar Ceraken of Bali, John Noise Mains Grålysningen - Levor Laa Skraddarlåten - Jan Beitohaugen Granli Hip-hip hurra - Chrisye 

Takk til: Høyskolen for dansekunst, Det Norske Teateret og Västanå Teater.