Reolô hentar inspirasjon frå mange kantar, men det er alltid folkemusikken som lusker i bakgrunnen. Som ein eldre figur i folkemusikkmiljøet sa etter ein konsert, «uansett kor langt dei dreg det ut så er det alltid minst ein av dei som sitt og spelar folkemusikk». Tematisk omhandlar uttrykket vårt i stor grad møter mellom utanforståande spelemenn og underjordiske krefter, gestaltet av huldra. 

Medlemmane er på ulike hald kritikerrosa og prisbelønna, Anders Røine har til dømes både fått prisen som «årets folkemusiker» og Spellemannprisen i 2018, mens Hans Hulbækmo og Kjorstadbrørne opererar innanfor eit vell av ulike sjangrar og spelar blant anna med solide band som Moskus, Atomic, Frode Haltli Avant Folk, Vassvik og Morgonrode.

Etter konserten..

ENDRE3000

Endre Dalen jobber med musikk på omtrent alle mulige måter, bortsett fra å faktisk spille et instrument. Han jobber som rådgiver og er ansvarlig for flere prosjekter for Mela, er en av redaktørene for tidsskriftet Samora Forum, skriver for flere publikasjoner som kultur- og musikkjournalist og leder den uavhengige labelen Digital Diaspora inn i nye musikalske farvann.

DJ-ing er en slags side-hustle og Endre verdsetter sammenhengen mellom eksperimentell elektronisk musikk og tradisjonsmusikk, spesielt fra Afrika og diaporaen, men alt er velkomment så lenge det er glitrende musikk. 
 

DJ Sissyfus 

Stiller som vanlig som vert og backup med analog og digital folkemusikk fra rundt om på kloden!

 Tuvas Blodklubb blir servert på Riksscenen en gang i måneden. Vi snakker om Norges, trolig Nordens, ja kanskje til og med verdens første reinspikka folkemusikalske nattklubb. Det er selvsagt Tuva Syvertsen, kjent som frontfigur i bandet Valkyrien Allstars og Stjernekamp, som er vertinne for moroa, og moro skal det bli. I tillegg til eksklusiv Folkemusikk-karaoke blir det selvsagt konserter. Utpå kvelden tar DJ-er over og spiller musikk fra hele verden fram til 03.30. Det blir svett, det blir heftig, du blir tørst, og det blir skikkelig seint; for Tuva ska’kke no i morra – og det ska’kke du heller!