Čiegus bálggis/Skjult sti er en blanding av poetisk tekst med politisk nerve, akrobatisk dans og dansende akrobatikk, med joik og musikk som tar oss med på en reise mellom fortid og nåtid, uløselig knyttet til forfedrenes arv. 

Hva skjer med etterkommerne av samene som valgte å slå inn på den skjulte identitetens sti? Kan de bare blåse støvet av mors gákti og gå ut i dagens lys? Vi møter mennesker som konfronteres med det å stå fast mellom to kulturer, dette ufordragelige “de” og “oss” som ettervirkning av den harde fornorskingspolitikken. Hvilket valg tør de å ta?

Scenekunstkompaniet Ulv & Ugle ble startet av den sjøsamiske multikunstneren Camilla Therese Karlsen i 2017 og har samisk kultur og politisk situasjon i fokus i deres produksjoner. Karlsen skriver, danser i tau og fremfører poetiske tekster. Med på scenen har hun: den grensesprengende joikeren Torgeir Vassvik, musiker og mørkets dypdykker Tommy Jansen, skuespilleren Raul Vargas Torres som har en magisk evne til å få folk til å le i, samt den uredde danseren Gerd Kaisa Vorren som gjerne blander parcour eller hairhang inn i sitt dansespråk. 

Med i det kreative teamet har hun koreografen Maria Colusi fra Argentina som har jobbet for Berlin Ensemble, den suksessfulle samiske designeren Anne Berit Anti, og lysdesigner Øystein Heitman som vanligvis holder til på Hålogaland Teater i Tromsø.

 

 

Ide og tekst: Camilla Therese Karlsen
Koreograf: Maria Marta Colusi
Komponister: Torgeir Vassvik og Tommy Jansen
Kostymedesign: Anne Berit Anti
Dramaturg: Mari Moen
Lysdesign: Øystein Heitman
Lyd: Audun Strype
Foto: Christiane Meyer (DE)

Torgeir Vassvik: Joik og musikk 
Gerd Kaisa Vorren: Akrobatisk dans
Raul Vargas Torres: Fysisk skuespill
Camilla Therese Karlsen: Dansende akrobatikk
Tommy Jansen: Musikk

 

Produsert av scenekunstkompaniet Ulv & Ugle i samarbeid med Riksscenen, Dramatikkens Hus i Oslo og Kulturhuset Oyoun i Berlin.

Forestillingen er støtte av Dramatikkens Hus, Sametinget, Figurteateret i Nordland, Daiddafoanda, Stiftelsen Fritt Ord!, Fond for Lyd og Bilde, Norsk Kulturfond: fri scenekunst teater og Norsk Kulturfond: komposisjon.