Som enda en ny forgrening av Miss Tatis forunderlige verden krøp hennes Angola70 først frem som et bestillingsverk på en svett klubb i fjor. Og det funket som en kule da Miss Tati samlet sine favorittmusikere og dansere for å spille Semba, Rebita og Soukous. På Nattjazz 2019 fylte de opp Røkeriet til en magisk konsert - proppet av crispy perkusjonsinstrumenter, tydelige gitarer, sterk vokal og ikke minst dødelige rytmer som har preget dansegulv verden rundt i lang tid.

 Musikken tar publikum med til hennes foreldres hjemland; Angola. Landet var en portugisisk koloni i 400 år, og bærer fortsatt preg av den 27 år lange borgerkrigen mellom 1975-2002, som er grunnen til at Miss Tatis foreldre endte opp i Portugal. Det ble lagt ned forbud mot å snakke de angolanske nasjonalspråkene kimbundu og umbundu under den lange kolonitiden – men med sitt Angola70 tar Miss Tati tilbake makten og synger på både portugisisk og de angolanske språkene.

Sammen med et knippe av Bergens fremste musikere utforsker hun sine røtter og den mest dansbare siden av den angolanske popmusikken, med enkelte avstikkere til nabolandet Kongo.

 

Tatiana Palanca – vokal, dans
Liliana Palanca – perkusjon, kor, dans
Sandra Benjamin – perkusjon, kor, dans
Irem Müftüoglu – perkusjon, kor
Audun Humberset – perkusjon
Ivar Thormodsæter – trommer
Pablo Tellez – bass, vokal
Thomas Dahl – gitar
Ole Andre Farstad – gitar
David Aasheim – lydtekniker