FREDAG: BILLETT 250/200 + BILL.AVG.
FREDAG & LØRDAG:  500/400 KONSERTER OG WORKSHOP
LØRDAG: BILLETT 250/200 KONSERT OG WORKSHOP
LØRDAG: KUN WORKSHOP 150 HVIS KAPASITET

 

 

 

 

 

The Moose Whisperers (US/N)

The Moose Whisperers er et ungt old-time stringband med fele, banjo, gitar og bass. Jake, Ben, og Johann bor i USA, mens felespilleren Mattias er fra Oslo. De møttes på festivaler i North-Carolina og West-Virginia, jammet sammen og fant tonen. I 2016 vant de konkurransen for tradisjonelle old-time bands i Clifftop, WV! 

Med forbilder som Ed Haley og Tommy Jarrell spiller bandet med en stilfølelse og en drive som få andre.

Mattias Thedens, fele, Jake Blount, banjo, fele og sang, Ben Nelson, gitar og sang, Johann Miller, bass

 

Molsky´s Mountain Drifters (US)
Trioen Molsky´s Mountain Drifters er eit stjernelag av ein trio frå sambandsstatane. Bruce Molsky har med seg banjoviritousen Allison de Groot, kjend frå grupper som “The Goodbye Girls” og “Oh My Darling” og gitaristen Stash Wyslouch, ein tidlegare metalgitarist som hoppa på rootstoget med bandet The Deadly Gentlemen. 

Bruce Molsky - fele, vokal
Allison de Groot - banjo, vokal
Stash Wyslouch - gitar, vokal

 

Tim Eriksen (US)
Timothy Eriksen er musiker, songar og professor i tradisjonsmusikk og har gjort seg særs kjend gjennom bandet Cordelias Dad, som har turnert med m.a. Nirvana og Weezer, og som instruktør i shape-note tradisjonen “Sacred Harp”. Han er den einaste musikeren som har delt scene med både Kurt Cobain og Doc Watson, og har samarbeid med produsentar som Joe Boyd, T-Bone Burnett and Steve Albini.

"One of the best singers in music." -T Bone Burnett

Tim Eriksen - gitar, vokal

 

Workshops laurdag

Molsky´s Mountain Drifters
Lær å spela musikk frå Appalachene av dei tre meistarane i Molsky´s Mountain Drifters. Her er det åpent for alle instrument som høver inn i det musikalske universet me kallar old-time.

Tim Eriksen: Sacred Harp
Sacred Harp er ein type korsong basert på ei bok utgjeven fyrste gong i 1844. Det er lovsongar frå New-England med det eigenarta systemet shape-note som ikkje krev førehandskunnskaper, men vert framført intuitivt og for full hals! Tim Eriksen er ein av dei aller fremste formidlarar og kurshaldarar innan denne greina av tradisjonsmusikk.

 

For mer info, tider og flere artister under Amerikalinjen: følg  oss i sosiale medier og meld deg på nyhetsbrev via nettsida.