DJ iDJa - Markus Thonhaugen er en samisk DJ med lidenskap for elektronisk dansemusikk. Han er relativt fersk som produsent med mange års erfaring som DJ. I sommer spilte han på Márkomeannu-festivalen, og i høst har han blant annet spilt på KulturSápmi i Kiruna og Lounge i Kautokeino. Som artist kombinerer han urban electronica med joik. Inspirasjonen kommer fra det samiske, fra house-musikkens vugge i Chicago og fra 80-tallets disco. Resultatet er fresh, nytt og unikt! 

Han var også å se på scenen under Sápmi Pride i Trondheim i år sammen med Ole-Henrik Bjørkmo.

ÅVLA - Ole Henrik Lifjell er en nyetablert samisk artist. Inspirasjonen kommer fra joiken og dens mange lag og uttrykk. Gjennom et dypdykk i sin egen tilhørighet til det sør-, pite-, og nordsamiske, har ÅVLA jobbet med å revitalisere og videreutvikle joiken i et samtidsrettet lydbilde. Mye av inspirasjonen kommer av mange timer med lytting i forskjellige arkiv med gamle innspillinger av joik fra de forskjellige områdene artisten selv har tilhørighet til. ÅVLA kombinerer joik med sang der han bruker både samiske og engelske tekster, som gjerne er politiske eller personlige. 

Danser/koreograf Ánna-Katri Helander I 2017 var Ánna-Katri Årets unge kunstner på urfolksfestivalen Riddu Riđđu. Videre har hun rukket å koreografere for Sámi Mánáid Teáhter i Tana, lagd et bestillingsverk for Riddu Riđđu med andre kunstnere i 2018, vært danser og koreograf for den samiske artisten AKKIL, deriblant koreografert hans opptreden under åpningen av Sámi Grand Prix og under den samiske festivalen Márkomeannu samme år. Ánna-Katri Helander er født og oppvokst i Guovdageaidnu, men har røtter fra Deatnu. Hun er tett knyttet til den samiske kulturen og Sápmi, men jobber samtidig med urban ungdomskultur og beveger seg mellom to verdener.