I desember 2018 viste Tuva Færden og Kirsti Bakken Kristiansen en kort prøveforestilling som en del av Riksscenens “Tre koreografier”. Veileder i prosjektet var Indra Lorentzen.
I tiden etter har de sammen beveget seg inn i forskjellige rom der ideer har blitt skapt, prøvd ut, forkastet og bevart. På Riksscenen, den 27.november, møtes de igjen i en leken og undersøkende konsertforestilling. Verken Kirsti eller Tuva vokste opp i et miljø der tradisjonsmusikken var sterkt forankret. Om det var musikken som fant dem eller de som fant den er vanskelig å si. Slik ble det !De hadde begge to tidlig en sterk, indre motivasjon som har bidratt til at de jobber som folkemusikere i dag.

Kirsti Bakken Kristiansen er en folkesanger fra Gjøvik som har fordypet seg i tradisjonsmusikk fra Gjøvik og Vestoppland. Kirsti har en variert musikalsk bakgrunn. I tillegg til utdannelsen som folkesanger ved Norges musikkhøgskole har hun studert populærmusikk, musikalteater og låtskriving. Kirstis kunstnerskap har omfattet flere samarbeid med musikere fra ulike kulturer og ulike musikalske sjangere.

Tuva Færden er født og oppvokst i Oslo. Utdannelse fra Norges musikkhøgskole og bakgrunn fra ballettlinjen på Fagerborg VGS. I dag er hun både musiker og danser. Hovedinstrumentet er hardingfele, men hun spiller også lyre og synger. Som solist tar hun utgangspunkt i tradisjonsstoffet fra Telemark. Nå bor hun i Stavanger og lærer seg tradisjonsmusikken og dansen fra Rogaland. Hun fordyper seg også i indisk musikk og har hatt tre lengre opphold i India med undervisning i musikk og yoga.

Indra Lorentzen er dansekunstner og har hatt store roller i det klassiske og moderne repertoar. Hun har danset i Nasjonalballetten og Cullbergballetten, samt koreografert og regisert i ulike oppsettinger, blant annet i Grønland, i Indonesia, Bangladesh, Beaivváš Sámi teáhter og Giron Sámi teáhter. Hun har arbeidet med folkelig dans bla gjennom samarbeid med Västanå teater og Riksscenen.

 

På scenen: Kirsti Bakken Kristiansen og Tuva Færden

Regi: Indra Lorentzen