Prosjektet OSLOVISER presenterer musikk, musikere og tekstforfattere med utspring i lokalmiljøet ved Bolteløkka skole og på St Hanshaugen i Oslo, i tillegg til musikk fra stor-Oslo.

Gamle viser, jazz, pop og rock er samlet for å male byens mangfoldige lydbilde, med sanger av blant andre Lillebjørn Nilsen, deLillos, Raga Rockers og No 4.

I tillegg har Bolteløkka Jentekor bestilt nyskrevet musikk og tekst av Lillebjørn Nilsen, Trygve Seim, Åsmund Reistad og Linn Andrea Fuglseth, korets dirigent og grunnlegger.

Forfatter og slam-poet Fredrik Høyer har laget to kor-dikt som rammer inn prosjektet i en prolog og en epilog. Øvrige tekster er forfattet av Margrethe Munthe, Jan Erik Vold og André Bjerke, alle med sitt liv og virke i Oslo - til og med ved Bolteløkka skole, der de førstnevnte var henholdsvis lærer og elev.

Rundt seksti skolebarn fra 6-13 år utgjør Bolteløkka Jentekor, i tillegg til et vokalensemble bestående av tidligere medlemmer. Med seg har jentene sitt ‘husband', nærmest å regne, etter mange års samarbeid. 15-årsjubileum for Bolteløkka Jentekor feires herved med konsert og plateslipp på Riksscenen, et yndet konsertsted for koret.

Innspillingen er den tredje i trilogien Mine Visur (2010), Jolevisur (2014) og Osloviser (2019), alle utgitt på Grappa, sammen med notehefter fra Musikk-Husets forlag.

Velkommen til konsert og god fornøyelse!

Bolteløkka jentekor
Linn Andrea Fuglseth – dirigent
Vegar Vårdal – feler
Åsmund Reistad – gitar/mandola
Gjermund Silset – bass
Birger Mistereggen – perkusjon

Gjest:
Trygve Seim – saksofon
Jan Fredrik Heyerdahl – konferansier