EiBaMy: Bjarte Eike og Jon Balke remixer barokk- og folkemusikk sammen med egne komposisjoner, improvisasjon og lydarkitektur. Tone Myskjas vakre og dynamiske videokunst projiseres live sammen med de utøvende musikerne. 

EiBa oppstod først som duo, og var en naturlig følge av Jon Balke og Bjarte Eikes nære musikalske samarbeid de seneste 20 år. De to har vært involvert i hverandres signaturprosjekter som Balkes Siwan og Magnetic North og Eikes Barokksolistene. EiBa leter frem til uttrykk hvor musikk som er mange hundre år gammel, presenteres i former og avskygninger med umiskjennelige preg av Balke og Eike. Som med alle andre prosjekter disse to er involvert i, er musikken leken, spontan, relevant og tidløs.

Både Eike og Balke har alltid hatt et sterkt forhold til visuell kunst, og tenker ofte sin egen musikk i bilder. Involveringen av Myskja, og utvidelsen til trioen EiBaMy var en naturlig konsekvens. EiBaMy er et møtepunkt mellom moderne, elektronisk lydprosessering, renessanse/barokkmusikk og videoprojisering. Prosjektet leker med oppfattelsen av tid, resonans og rom. 

Jon Balke - flygel, synth, lydarkitektur, perkusjon
Tone Myskja - live videodesign
Bjarte Eike - fiolin, bratsj, hardingfele, live effekter

 

Musikk av bl.a. J.S.Bach, Biber, Pandolfi, Holborne, Balke, Eike og tradisjonell skandinavisk folkemusikk.