18.00  Danseworkshop med Leo Pereira
20.00  Crash-kurs for publikum  
21.00   Konsert

Riksscenen er glad for at vi nok en gang kan gi publikum et av de skikkelig gode forró-bandene fra Brasil, Bicho de pé, direkte fra Sao Paolo.
Bicho de pé (som forresten betyr sandloppe …), har vært på veien i snart 20 år og har gitt ut en rekke CD-er. Deres forrige plate var en hyllest til den store forró-mester Luis Gonzaga, og de har jobbet med store artister som bl.a. Dominguinhos, Elba Ramalho og Daniela Mercory for å nevne noen.

De spiller til dans hjemme i Sao Paolo hver eneste uke, men i samarbeid med franske Ai que bom har de denne uka tatt seg tid til en liten Europa-turné, hvor vi får høre musikkformer som xote, baião, samba, forró, xaxado, maracatu, carimbó og arrastapé.

Dette er danseformer som går under fellesbetegnelsen forró. Forró er en musikk- og pardansform fra Nord-Øst-Brasil som blir stadig mer populær rundt i verden. Her i Oslo har vi også vårt eget aktive forró-miljø dedikert til disse dansene.

Den ledende Forró-instruktør i Norge, Leo Pereira, kommer til å holde et intensivkurs samme dag. Det vil bli et litt mer inngående kurs tidligere på kvelden for den som kan litt fra før, og crash-kurs når dørene åpner, for den som vil prøve seg for første gang. For at kvelden skal bli komplett, har vi fra Paris DJ Thiago Lima som snurrer plater før og etter konserten.


 

Carla Casarim – sang
Sérgio Roberto Chica – perkusjon
Daniel Perroud Teixeira – bass
Potiguara Curione Menezes – gitar
Clayton Sobrinho Gama – trekkspill

Fremvisning av gyldig billettt til kveldens hovedkonsert, kan gi gratis inngang  til Fyrispel dersom det er ledig plasser.