Vi feirer våren med en gigantisk dansefest. Hele Riksscenen, både Hovedscenen oppe og Klubbscenen nede skal koke av dansere. Vi starter kvelden med å se på menyen på Hovedscenen hvor både dans og musikk skal få oss i stemning. Så tusler vi ned og starter kvelden med en liten valdresspringar. Så gyver vi løs på en heftig og rå pols på Hovedscenen, hvor tilbehøret er et av byens beste dansegulv, god lyd og enorm stemning. For å hente oss igjen tar vi plass i barområdet mens vi diskutere heftig verdien av pols i dagens Norge. Til slutt tar vi en liten rolig rull nede i Klubbscenen, og denne i tett samdanstak i dempet belysning med kveldens utvalgte partner.
Som dere skjønner, denne kvelden byr rett og slett på det meste et danseglad sinn kan begjære. Nede i Klubbscenen vil det beste Norge har å by på av spellemenn gjøre skjorta varm og god. Jan Beitohaugen Granli står for stødig og taktfast valdresspell, Gro Marie Svidal vil strø om seg med perler fra Vestlandet mens Torgeir Straand sørger for at den sprelske teledansen får fritt spillerom.
På Hovedscenen vil det være to grupper som deler scene, og her har vi hentet fra både Gudbrandsdalen og Trøndelag. Småviltlaget fra Røros, godt kjent for sine heftige polser og sitt drivende dansespell, gjør at selv den mest trauste kavaler vil slenge seg utpå dansegulvet med en svett eim av fornøyd tilværelse hengende etter seg. I tillegg har vi med oss Vågå Spelemannslag som skal sørge for både valsen og springleik sviver med riktig presisjon og tyngde. Begge gruppene vil spelle mye runddans som vals, reinlender polka og masurka i tillegg til spesialiteter som pols og springleik. Jeg lurer på om det vil komme en liten fikservals og en melovitt i løpet av kvelden også?

 

Program:

17.00 Plateslipp FOLKORG - samlealbum

19.00-20.00 Konsert og preik.
Her vil vi høre noen av kveldens musikere med et utdrag av hva de kommer til å bidra med i løpet av kvelden. Men dette er en dansekveld, så selvsagt vil det bli danset til mye av musikken.

20.00-02.00 Dansefest.
Nede i Klubbscenen vil enkeltspelemennene være, mens oppe på hovedscenen vil de to store gruppene spille. Når kvelden er på hell vil alle samles nede i Klubbområdet. Velkommen inn i folkedansens storstue i hovedstaden denne aprilkvelden, så feirer vi våren med en yr og vill springende runddans.

Jan Beitohaugen - hardingfele
Gro Marie Svidal - hardingfele
Torgeir Straand - hardingfele
Småviltlaget - fele, trekkspill, bass, gitar
Vågå Spelemannslag - fele, trekkspill, bass, gitar