Natt til World Accordion Day presenterer Endelig Belg Ayom, gruppa som med sitt unike musikalske uttrykk bærer oss med vinden fra Brasil, via Angola og til Kapp Verde. Et ønske om frihet og et heldig møte brakte sammen de seks musikerne fra Hellas, Angola, Portugal, Italia og Brasil, med den karismatiske perkusjonisten og sangeren Jabu Morales i front. I 2020 fikk bandet for alvor sitt internasjonale gjennombrudd med sitt selvtitulerte album, og ble av Songlines Magazine utmerket med prisen for både årets beste band og året beste album i 2021. 
Med vokal, trekkspill, perkusjon, gitar og bass skaper bandet en uimotståelig blanding av nytt og tradisjonelt, en transatlantisk sving som treffer både hjertet og dansefoten. 

Jabu Morales - vokal og perkusjon,  Alberto Becucci - trekkspill,  Timoteo Grignani - perkusjon, Walter Martins - perkusjon, Ricardo Quinteria - guitar, Francesco Valente - bass

22.00 / (etter konserten): Endelig Belg 
Hva har Brasil og Balkan, Kapp Verde og Karibia, Irland og Hallingdal til felles? Jo, her og i alle verdens hjørner danser folk seg inn i natten til trekkspillets sprø toner og lengtende dragsug! 
Riksscenens klubbkonsept Endelig Belg er en hyllest til det mest folkelige av alle instrumenter. Levende trekkspillmusikk, trivsel og frodig stemning. DJs som forsyner seg eklektisk av det beste innen cumbia, forró, funaná, gammeldans, vallenato, balkan beats og jigs i Rikskjelleren. 

DJs: Kent Horne og Karoline Asskildt