Gjennom dagen går vi med tankene våre i hodet. Vi er vendt ut mot andre i det ene øyeblikket, vendt inn mot oss selv i det neste; når vi sitter på bussen etter å ha sagt ha det til en kollega, når vi står ved kjelen og rører i middagsrisen, når vi stryker over fela aleine i stua.

Gjennom dagen kan en hel verden skje inne i tankene til et menneske. Men når vi passerer hverandre på gata kan vi være hvem som helst for hverandre; menneskeverdener vi ikke kjenner.

Gjennom dagen kan vi kjenne oss små og ubetydelige, store og viktige, eller helst et sted imellom der. Skjøre som ospelauv, sterke som lønnetreet i tunet. Og noe imellom.

Gjennom dagen kan vi stryke tonen ut av fela og høre oss selv. Stryke lyden ut av strengene og stryke tankene gjennom tonene og kjenne flokene løse seg opp og kjenne tankene vandre inn til den åpne glenna. Der er vi en stund uten orda. Uten tida som går.

Gjennom dagen er en konsertforestilling av og med Anne Hytta. I tre ulike tonelandskap spiller Hytta nylaget musikk til denne konsertforestillingen – musikk til en helt vanlig uvanlig dag.

Lysdesigner og videokunstner Evelina Dembacke farger lyset fra grålysing til natt, og småstore tanker som kan oppstå gjennom en dag, drysser inn i forestillingen.

 

Anne Hytta – idé, musikk, tekst
Evelina Dembacke – lys, video
Øystein Røger – stemme
Amund Sjølie Sveen – regikonsulent
Aasne Linnestå – tekstkonsulent