SVER er en av Norges mest aktive folkemusikkgrupper, og duoen som starta på Røros med Olav L Mjelva (fele & hardingfele) og Leif Ingvar Ranøien (torader) er nå en kvintett med snart ti år bak seg og massevis av festivaler og konserter i store deler av Europa.
Norsk fele- og hardingfeletradisjon ligger til grunn for deres musikk og spillestil, og når låtene har gått gjennom SVER-maskineriet, blir resultatet musikk som veksler fra det drømmende, lyriske til det potente og djevelsk svingende.
De siste tre årene har SVER satsa for fullt på samarbeidet med den svenske reggaeartisten Snakka San, og dei har hatt singler liggende på radiolistene i både Norge og Sverige i flere måneder samt en rekke festival- og klubbspillinger. Nå er det på tide med nytt SVER-album igjen, og vårens utgivelse blir det tredje i rekken.

Olav L Mjelva - fele & hardingfele
Anders Hall - fele & bratsj
Leif Ingvar Ranøien - torader
Adam Johansson - gitar
Jens Linell - trommer

 

Majorstuen 
​I KVITRE flyg Majorstuen høgt og lågt med feler og bogar, og det er fuglesongen og fuglane sitt vesen som har inspirert ensemblet til å lage eit heilt verk av fargerike fuglekomposisjonar. Den melankolske svanesongen, perkusjonisten hakkespetten, dei rampete ravnane, parringsdansen til uglepapegøyen kakapo – nokon er høgst levande, andre er stein daude, og kanskje blir det ditt første møte med nikkersfuglen? Majorstuen har sidan starten i 2000 vunne eit stadig nytt og større publikum på si musikalske ferd. Gjennom å utfordre seg sjølve og korleis folkemusikken kan presenterast på ei scene har dei funne si heilt eiga nisje der dei leverer ei musikalsk oppleving som både inspirerer, overraskar og rører. Stryk, klimpr, kakk. Frå ellevillt tempo til manande ro. Spennet er stort, og spenninga stor!
KVITRE var tingingsverket til Førdefestivalen i 2013, og med den rykande ferske plata ”KVITRE” i kofferten lanserer Majorstuen sitt sjette album.  

Jorun Marie Kvernberg – fele
Andreas Ljones – fele og bratsj
Synnøve S. Bjørset – fele
Anders Löfberg – fele, cello og kontrabass
Tove Hagen – fele, bratsj og cello

 

 

 NB!
Den planlagte konserten med Annbjørg Lien utgår desverre. Kjøpte billetter kan refunderes. Kontakt camilla@riksscenen.no