- Religiøse folketonar har alltid fascinert meg. Både fordi det sjølvsagt er utruleg mange flotte melodier, men også for at tekstuniverset er så fjernt fra vår tid, og samtidig ofte har eit forkvakla menneskesyn som går ut på at det viktigaste her i livet er å påminne oss om kor syndige vi er, kor viktig det er å ikkje ha det morosamt, og kor godt det skal bli å bli ferdige med dette syndige livet.I folkemusikken og folkesongen så må det tydeleg ha vore sterke behov for å avreagere mot alt dette moralistiske og høgverdige. Og dermed fekk vi all slåttemusikk, griseviser, skjemt og fjas. For å vise fram dette spennet i både folkemusikk og anna artig musikk kan eg ikkje tenkje meg ein

betre gjeng enn denne som her utgjer Alpaca Ensemble! Her er det fanskap, sentimentalitet,melankoli, alvor og tullskap som ein må ha for å gjere noko sånt. Også er det Unni: Ein totalt grenselaus songar som er i stand til å sette si farge på kva det skal vere!

 

Og slik blir dei ståande desse to: Synden og Gleden.

Men størst av dei er gleden i synden!  - Trygve Brøske

 

ALPACA ENSEMBLE, er et fleksibelt ensemble

av ulik størrelse og sammensetning, I dette prosjektet har

de med seg Tor Haugerud på perkusjon og

Jovan Pavlovich på trekkspill i tillegg til

folkesanger Unni Løvlid.

 

Sammen med komponist Trygve Brøske og folkemusiker Unni Løvlid har Alpaca Ensemble laget en

plate med nyskrevet musikk inspirert av norsk folkemusikk, men også med utgangspunkt i mange andre sangtradisjoner og stilarter.

 

Unni Løvlid – vokal

Jovan Pavlovich – trekkspill

Tor Haugerud – perkusjon

Sigrid Elisabeth Stang – fiolin

Marianne Baudouin Lie – cello

Else Bø – piano