Den nyetablerte trioen Alander/Liahagen/Plassen har etter sin debut våren 2023, allerede blitt et hett samtaletema og et friskt pust i det norske folkemusikkmiljøet. Alle tre har allerede markert seg som solo-utøvere, og nå har de samlet seg om et felles mål: Å få deg til å danse! Trioen har gjennom slåttetralling og improvisasjon bygd et kraftfullt lydbilde som lar lytteren bli med på en reise der det er umulig å stå stille. Med røttene godt plantet i den norske folkesangtradisjonen og et repertoar som spenner seg fra springar til reinlender, får du deg en danseopplevelse du sent vil glemme.

Oslo Kammerkor har siden 90-tallet arbeidet med norsk folkemusikk, og hele koret har lært både dans og kveding av Norges fremste utøvere. Sommeren og høsten 2023 har Oslo Kammerkor presentert denne musikken blant annet på Skandinavias største samlede festival for klassisk musikk, i Vendsyssel i Danmark, og på Nord-Amerikas største Skandinaviske festival, i Nord-Dakota.

Nå slår disse to vokalgruppene seg sammen for en fest av en konsert på Riksscenen.

 

 

 

 

 

Etter kveldens konserter inviterer Norsk Kvedarforum med Lajla Renate Buer Storli i spissen til "Statt Upp kveding". Klubbcenen er åpen for alle som har en sangstubb, et stev eller ei vise å dele. Velkommen!