I dag skal dere få være med på en helt ny produksjon for barn og unge – og Mark, Bafana og Ibou har gledet seg i månedsvis til å spille for dere. De tre fant hverandre i Oslo, og skjønte fort at de likte å lage musikk sammen. Mark hadde med en gitar han nettopp hadde kjøpt, Ibou tok med seg sin afrikanske gitar han hadde laget av et gresskar, mens Bafana hadde funnet masse ulike ting og tang som han kunne spille på. Første gangen de satt seg ned ble de helt overrasket over hvor fort sangene kom ut av instrumentene. Kanskje det heller var sangene som fant dem? "Musikk er med oss hele tiden" sier de i kor - "den er alltid rundt oss og i oss. Når vi sitter sammen springer musikken ut så andre kan høre den og kanskje være med?"  Sangene har røtter i Sør- og Vest Afrika, med toner og tekst fra Norge og andre land.  

Ibou Cissokho spiller det vestafrikanske strengeinstrumentet kora som har 21 strenger. Ibou er vokst opp i en stor forteller- og musikkfamilie i Senegal som kalles Griot, og han lærte å spille kora av faren sin, den kjente Solo Cissokho.

Bafana Isaac Nhlapo er synger og spiller trommer. Han vokste opp i Sør Afrika og helt siden har var liten har han holdt på med musikk. Bafana synger på morsmålet sitt zulu, og det med vakre drømmende lyse falsettoner.

Mark Axiak kommer fra Australia, og han spiller gitar. I tillegg er han produsent og alltid på vei ett eller annet sted - noe som høres i alle rytmene og musikken han spiller.

Ibou Cissokho – kora
Bafana Isaac Nhlapo – sang og trommer
Mark Axiak - gitar

 

Forestillingen er produsert i samarbeid med Samspill International Music Network og produsentene Dominic Wilson og Siri Kvambe. 

        

Kjenner du han her? Dette er lille Riksen, en liten tass som virkelig er glad i barn og produksjoner for barn. Ser du han på produksjonen så kan du være sikker på at dette er en opplevelse for deg, og kanskje for hele familien? Du kan også følge oss på Instagram og på Facebook.