Både Øyvind Sandum og Roger Tallroth er kjente navn innenfor folkemusikksjangeren og har i mange år markert seg både som soloutøvere og i ulike samspillskonstellasjoner, men nå er duoen klar for å slippe sin første plate sammen.
Det var da covid-19 stengte ned verden at Øyvind Sandum fant ut at han ville bruke alenetiden til å endelig få gjennomført et soloprosjekt han hadde tenkt på i mange år. Planen var å lage en soloplate, men etter en samtale med Roger Tallroth høsten 2021 ble soloprosjektet til en duo vi nå skal få se og høre resultatet av.

Roger Tallroth fra Uppsala i Sverige er mest kjent som mangeårig gitarist i den svenske gruppa «Väsen», men han har også vært mye brukt i andre prosjekter rundt om i hele verden. Hans karakteristiske måte å spille gitar på har gjort han til et idol for mange innenfor folkemusikksjangeren, både i hjemlandet og globalt.

Øyvind Sandum er mest kjent som tradisjonsmusiker på trekkspill og durspill, og er den mestvinnende gammeldansmusikeren på Landsfestivalen i gammaldansmusikk etter den ble startet i 1986. Han har turnert rundt i landet både som solomusiker og som sentral drivkraft i en mengde grupper og prosjekt.

Kombinasjonen Sandum/Tallroth vil gi folk en variert opplevelse med alt fra vare og melankolske lyarslåtter til groovy hallinger, og vi gleder oss til å høre resultatet av samarbeidet her på Riksscenen!

Øyvind Sandum – trekkspill, durspill
Roger Tallroth– gitar