Før og etter konsert vil Dj Nrike (Estland) og Dj Ivan el Samurai (Italia) m.fl. holde dansegulvet varmt med ulike latinamerikanske rytmer.

I 10 år har Sonora Cimarrón leverert autentisk salsa i Norge, musikk med sterke røtter bakover til den søramerikanske cumbia- og salsatradisjonen. I repertoaret finner man paralleller til artister som blant annet Oscar d’Leon, Latin Brothers, 60-tallets mambo og 70 tallets “Fania Allstars» salsa. Bandets grunnlegger og komponist Tito Guevara er fra Ecuador og har jobbet fram en egen stil og et eget lydbilde som manifesteres i deres nye CD “Son del Ecuador”. Sonora Cimarrón benytter et tradisjonelt format som blant annet inkluderer den cubanske gitaren trés, kontrabass og full perkusjonsrekke. Blåserrekken består av to trombonister og en saxofon, noe som åpner for heftige mambopartier. Vokalist Carlos Paz fra Ecuador (bosatt i Italia) har vært en fremtredende figur på den europeiske salsascenen siden 1991, mest kjent fra Chirima Orchestra og L´Orchestra di Piazza Vittorio.Orkesteret ønsker alle som er glad i latinske rytmer velkommen til en i aller høyeste grad dansbar konsert, så finn frem danseskoene og kom.

Men kjære dere - Riksscenen har profesjonelt dansegulv med myk tresort, så sjekk at det ikke er småstein i såleriller, og stillettheler er tabu.

 

Tito Guevara - bandleder, låtskriver (Ecuador)

Carlos Paz - sang (Ecuador)

Alexis Ruiz - vokal og perkusjoner (Guatemala)

Alejandro Gispet - kontrabass (Cuba)
Odd Kristian Svedal - tres, sang

Eduardo ”El moro” Cedeño - timbales, kor, perkusjon (Cuba)

Rafael ”Joel” Ortega - bongo, kor, perkusjon (Dominikanske republikk)

Nilas - trombone

Lars Sutterud - trombone
Are Børge Halvorsen - saksofoner, fløyte