Riksscenen nyproduksjon
03
torsdag
08
mars 2018
Dørene åpner 1930
Konsert 2030
Billett 200/130
03
ARRANGEMENTET ER AVLYST

Kvinnedagen

FORBIDDEN ORCHESTRA,
SARAH-JANE SUMMERS

OsloFOLK har tatt inn over seg at kvinnedagen i år fell på ein torsdag, så denne torsdagen skal det feirast på ordentleg med mengder av sterke kvinner på scenen!

 

Sarah-Jane Summers - plateslipp
Sarah-Jane Summers er en tradisjonsbærer frå dei skotske Highlands, har mastergrad i norsk folkemusikk og improvisasjon fra NMH, har urfremført flere samtidsmusikkverk skrevet til henne og er i tillegg aktiv som komponist og skriver i disse dagar tingingsverk til Celtic Connections 2018. Hennes duo med Juhani Silvola har gitt ut to kritikerroste album som begge fikk Top of the World-status fra Songlines. Siste albumet Widdershins er nominert som årets album i skotske Trad-Awards.

“one of the finest folk duos around”  Songlines

I 2017 ga hun ut 'VIRR', et album med improvisert musikk for solo bratsj og fele som har fått fantastiske anmeldelser og denne kvelden speller ho ei ny plate for solo fele/hardingfele med tradisjonsmusikk kombinert med improvisatoriske elementer.


 

The forbidden Orchestra

Fem musikarar - fem uttrykk - Eit mål: – Musikalsk fridom til å uttrykkje seg. For alle!

Fem sterke, fabntastiske og banebrytande musikarar strålar saman i ein varm og konsertforestilling som binder saman musikkhistorie, musikalske kulturar, kjønnsrollemønster, ytringsfridom, motstand og kjærleik for musikk. Konserten byggast på kontroversiell kvinneleg kunst og på instrument som er eller har vore ulovlege, tabulagde eller kontroversielle at kvende spelar på i heimlanda. Alt saman vert pakka inn i glede over musikk og sterke skildringar som går over alle grenser..

Nadin al Khalidi - Irak/Sverige
Liliana Zavala - Argentina/Sverige
Emilia Amper - Sverige
Simona Abdallah - Palestina/Danmark
Sousou Cissoko - Senegal/ Sverige

Bonuslåter med: Marie Tveiten, Johanne Flottorp, Unnveig Aas, Signe Marie Rustad, Live Miranda Solberg, Malin Pettersen og Stine Andreassen.
#4001261