Duoen VILDÀ kombinerer joik og trekkspill, og skaper en unik musikalsk blanding der improvisasjon og joikens mystiske kraft kombineres med trekkspillets groove. De henter inspirasjon fra samefolkets sterke tilknytning til naturen, så vel som finsk folkemusikk og moderne popmusikk og tar med lytteren på en fengslende reise inn i det samiske, med assosiasjoner til ville og vidstrakte landskap, arktiske fjell og isnende vinder. Debutalbumet “Vildaluodda” fikk svært god mottakelse av publikum og presse i hel verden, og ble blant annet utpekt som et av årets beste album i Songline Magazine. Tidligere i år vant duoen “Music Moves Europe Talent Awards 2021” på ESNS-festivalen i Holland. Den årlige EU-prisen for populær og samtidsmusikk feirer nye artister som representerer dagens og morgendagens europeiske lyd.

Hildá Länsman er joiker og låtskriver og kommer fra Utsjoki helt nord i Finland. Hun har joiket siden hun var liten og har utmerket seg for sin unike stil. Hun har spilt konserter i inn- og utland og medvirket på flere album. 

Viivi Maria Saarenkylä er regnet som en av Finlands mest lovende unge utøvere på trekkspill. Hun har vunnet priser i flere internasjonale trekkspillkonkurranser og har spilt konserter over store deler av verden. 

 

Hildá Länsman – joik
Viivi Maria Saarenkylä – trekkspill