LEVVA LIVET!

Draumkvedet åpner vårsesongen i en mørk og vakker duoversjon. Visjonsdiktet fra middelalderen gir oss et glimt inn i dødsriket og en dommedag som for mange i vår egen tid føles nær. 

Over landet går en folkedansbølge! I festivalen Dans dans dans! blir det dans, kurs og seminarer, nordnorsk bygdefest med Kartellet og den magiske duoforestillingen Óme. 

Husvarme sesongartister denne våren er unike Marianna Sangita Røe og den trollstemte Kenneth Lien. Vi gleder oss til Nina Fjeldets nye soloforestilling og til Fliflet & Fløgstads sanger rundt bålet. Tuvas blodklubb pulserer videre, Bare Egil Spellemannslag er tilbake, og som et av sesongens høydepunkt vil Poing med gjester kle albumklassikeren Levva Livet i ny drakt. 

Folk på torsdag byr på en rekke plateslipp og slåttespill fra mange distrikt, i god miks med nordisk, irsk, skotsk, old-time og americana, og bygger seg opp til en heftig sesongavslutning med 10-folks festband. Overhengende fare for jam og dansespill etter konsertene!

Gabba holder samisk festkonsert med bl.a. Katarina Barruk; Lávre, DJ iDJa og Ramona Linnea kommer med ferske plater, Kalle Urheim joiker solo. Våren avsluttes med kvensk bjørnedans i forestillingen Karhutanssi og den skogfinske Tolvmannadagen. 

En indisk kulturbærer skal hylles, vi får besøk av et cubansk veteranorkester og slovakiske rom-musikere, og dødens ritualer manes fram i latinamerikanske rytmer. Og i kvinnedagsfeiringen løftes stemmene for Irans mange døtre som kjemper for kvinne, liv, frihet! 

For når det bles som verst på toppan, og når galskapen får rå, ska vi hold omkring kverainner og vi veit det her ska gå!

 

Med vennlig hilsen

Ane Carmen Roggen

Direktør / CEO / Artistic Director