I 1997 skifter Frode Fjellheim JazzJoik Ensemble navn til Transjoik og gir ut CD-en Mahkalahke. Dette markerer starten på et prosjekt som tar joiken med på en reise ingen andre har vært i nærheten av. De gir ut CD-ene Meavraa i 2000, Transjoik Remix Project i 2003, Uja Nami i 2004 og Bewafá i 2005.De har spilt på festivaler og turnert i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Island, Frankrike, Nederland, Tyskland, Pakistan, Estland, USA og Canada. De har vært nominert til Spellemannpris og mottatt strålende anmeldelser for både CD-ene og konsertene. Eller for å sitere Jazznytt: Det er bare å strekke armene i været og juble. Denne musikken tar tak i sjela, drar deg opp av høstmørket, fyller kroppen din med glede, svinger deg rundt og fargelegger livet ditt i dyprøde farger.

Frode Fjellheim – kb, vokal
Nils-Olav Johansen – gitar, vokal
Snorre Bjerck – perkusjon, vokal
Anders Bitustøyl – bass

 

 

 

 

 

Moenje er et møte mellom norsk folkemusikk og sørsamisk joik. Bandets to frontkvinner er Marja Mortensson, som har sin bakgrunn fra sør- og umesamisk joiketradisjon, og Hilde Fjerdingøy med bakgrunn fra tradisjonsmusikken på Helgeland i Nordland. Disse tradisjonene utgjør grunnstammen i gruppens musikalske uttrykk, samtidig som musikerne i Moenje komponerer slåtter og joiker som framføres side om side med det tradisjonelle materialet.
Moenje betyr klarvær. Musikken og arrangementene bærer i seg både det klare og enkle og en god porsjon gråvær og kompleksitet. Moenje legger vekt på den røffe rytmikken og særegne tonaliteten som finnes i tradisjonsmaterialet.

Marja Mortensson – joik
Hilde Fjerdingøy – torader
Jo Einar Jansen – feler
Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass
Øystein Aarnes Vik – trommer