Plateslipp for “Flight Paths”

The Siskin Quartet er en sammensmelting av to etablerte folkemusikk-duoer, svensk/engelske Bridget Marsden og Leif Ottosson og skotsk-finsk-norske Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola. Kvartetten har holdt det gående siden de møttest i 2017, og endelig er de klare for å slippe debutalbumet “Flight Paths” - her på Riksscenen

Siskin er en liten trekkfugl som med sin vakre sang kan finnes i bl.a. Storbritannia og Skandinavia, og det er nettopp trekkfugler som danner et tematisk bakteppe for kvartetten. Å flytte seg er noe alle musikere kan relatere seg til, og i dette tilfellet er det meget relevant siden Bridget, Sarah-Jane og Juhani alle har flyttet og etablert seg i nye land. Navnet minner også om søsken/syskon, som gjenspeiler slektskap og bånd mellom tradisjoner og mennesker.

Begge duoene er vant til å få mest mulig ut av bare to instrumenter, så denne større besetningen åpner enorme muligheter for klanglig variasjon for de fire medlemmene. I løpet av konserten vil publikum oppleve både nyskrevet og arrangert materiale laget spesielt for kvartetten, samt musikk fra de to respektive duoene i en miks av egne komposisjoner og tolkninger av medlemmenes tradisjonsmusikk ispedd improvisasjon.

Juhani Silvola – gitar
Sarah-Jane Summers – fele
Bridget Marsden – fele
Leif Ottosson – trekkspill