27. oktober kommer den Buenos Aires-baserte tangogruppen Sexteto Andiamo atter på turné i Europa og vi har fått dem hit til Indris ́ Latinerkvarter på Riksscenen!

Sexteto Andiamo er kjennetegnet av å være en flokk unge musikere med mye energi! Det er en tango, som peker fremover med nye komposisjoner, som ønsker å gi tangoen nytt liv uten å bryte med tradisjonen. Andiamo spiller ukentlig på milongaer rundt om i Buenos Aires og har vært på to Europaturneer hvor de har spilt i Danmark, Sverige, Norge, Italia, Tyskland, Belgia, Frankrike og Sveits. Sekstetten spiller en ytterst dansabel argentinsk tango. Og for de danseglade blir det DJ med klassisk tango både før, mellom og etter konserten. Sexteto Andinamo kjennetegnes ved å ha et kontrapunktistisk, dynamisk og unikt uttrykk kombinert med lettgjenkjennelige melodier levert med en kraftfull framføring. Like egnet for lyttende som dansende publikum. Repertoaret består av splitter nye kompositioner som holder seg innenfor den over 100 år gamle argentinske musikksjanger, suppleret med inspirerende nytolkninger av klassiske tangoer. Sekstetten har vokst ut av det større Orquesta Típica Andariega (“Den som liker å gå” på spansk), som ble dannet i 2009 og ledes av bassisten Luigi Coviello. Andiamo betyr jo “la oss gå” på italiensk. Men i Argentina snakker man jo spansk... Tangoen ble jo som kjent til blandt immigranterne i havnebyene Buenos Aires og Montevideo, og dit kom særlig mange italienere, så den italienske påvirkning i genren er tydelig. I Andiamo er den særlig tilstedeværende, siden Coviello faktisk er født i Sør- Italia. Kanskje var det på grunn av tangoens tette slektsskap med hjemlandet at han under et kortere besøk i byen mange år tilbake ble fanget av musikken og bestemte seg for at immigrere til Argentina? Sexteto Andiamo kan dermed sees som en gjenspeiling av det som i sin tid ble til tangoens opphav - nemlig det europeiske i møte med den sydamerikanske havneby. Særlig siden nok et medlem av gruppen har tatt turen over Atlanten for at være tett på tangoen, nemlig danske Stine Engen på bandoneon. Med Sexteto Andiamo inviter Indris ́ Latinerkvarter på Riksscenen nok en gang inn i tangoens magiske univers, som fascinerer mennesker kloden over. Andiamos tango er et frisk pust i den gloriøse genre og garanterer en musikalsk spenstigaften!

 

Luigi Coviello Piano – kontrabass og dirigent,  Mariano Flores González – piano Stine Helkjær Engen – bandoneon - Anderson Perea da Silva Violin – bandoneon, Santiago Zamboni – fiolin, Gonzalo Lesta – fiolin