Velkommen til første utgave av Sekosi-Bendia festivalen 18.-19. April 2020. 
En festival med kulturell og kunstnerisk utveksling mellom Vest Afrika og Norge, gjennom musikk og dans.
Festivalen er organisert av Sekosi Bendia i samarbeid med Akwaaba og Madans.
På programmer står: workshop i dans, sang og musikk fra Vest Afrika. 
Fulgt opp av to forestillinger på Riksscenen: Sekosi-Bendia forestilling; lørdag 18. april, 
og Lille Chaka barneforestilling; søndag 19 april. 
Følg oss på Facebook for tid og sted for workshopene.

 

Sekosi Bendia er en energisk og melodiøs forestilling basert på tradisjonelle musikk- og dansetradisjoner fra Vest-Afrika og Norge. Vest-afrikansk musikk, sang og dans er et kulturuttrykk som har stått sterkt i Oslo gjennom 40 år, med det resultat at flere av de fremste tradisjonsbærerne har tilhold i Norge. 

Tre av disse har produsert denne forestillingen; Diom de Kossa (Elfenbenskysten), Sellou Blagone (Elfenbenskysten) og Sidiki Camara (Mali). Det blir kraftfulle trommerytmer, melodiøst n’goni og balafonspill i samspill med fele, lyre og kveding, sammen med koreografert og improvisert dans. De har fått med seg flere anerkjente musikere og dansere fra Vest-Afrika, Hawa Kouyate (Mali), Sory Diabate (Guinea) og Bachir Sanogo (Elfenbenskysten) og anerkjente folkemusikere Erik Sollid (Norge) og Øyonn Groven Myhren (Norge).


 

Forestillingen har  profesjonelle kunstnere som på ulikt vis har satt sine «kulturelle fotavtrykk» både i egne land, på verdensscenen og i Norge: Diom de Kossa, Sellou Blagone og Sidiki Camara har alle tre profesjonell bakgrunn fra sine lands nasjonalballetter, som nettopp ble etablert for å styrke bevaringen av tradisjonell musikk, sang og dans i deres respektive hjemland. Gjennom lange karrierer har de inspirert et stort publikum i sine hjemland, på verdensscenen og i Norge. 

 

 

Sellou Blagone – dans, vokal, Kossa Diomande – perkusjon yadoh, vokal, Sidiki Camara – perkusjon, n’goni, balafon, vokal, Erik Sollid – fele, Øyonn Groven Myhren - kvedar, lyre, Bachir Sanogo –  n'toni, vokal, Hawa Kouyate – dans, vokal, Sory Diabateb – balafon, perkusjon, vokal