Lávre Johan Eira er en ung artist og musiker fra Kautokeino. Det musikalske uttrykket er sterkt forankret i den samiske joiketradisjonen, men samtidig svevende i det universelle og nyskapende. Med gitaren og effektpedaler skapes et atmosfærisk lydbilde, som utforskes gjennom en spennende kombinasjon av joik, meditative gitardroner og mystiske tekster. Lávre presenter nye impulser innenfor den samiske musikkverdenen med sin moderne, psykedeliske og drømmende lyd inspirert av den indre uro og livets store forvirrende mosaikk.

Torgeir Vassvik fra Gamvik er en nestor i den samiske artist verdenen og har erobret verden med sin kraftfulle stemme, sitt groovy gitarspill og intense sceneuttrykk. Torgeir kombinerer joik med gitar og den samiske trommen. Med sitt band Vassvik har han turnert over hele verden og har skrevet musikk til film, teater og danseforestillinger.

Emma Elliane fra Kautokeino er artist og låtskriver med ett ben solid plantet i samisk tradisjon og ett ben i urbant og eksperimentelt terreng. Hennes musikalske verden består av både elektronikk og akustiske instrumenter og hennes poetiske tekster røper både en nysgjerrig, undrende og tilbakeskuende ung kvinnes tanker.    

Kajsa Balto er en samisk artist oppvokst i Oslo, en brytning som har preget henne også musikalsk. Med utgangspunkt i tradisjonell joik blander hun stilarter og uttrykk med inspirasjon fra sin egen familiebakgrunn og identitet. Kajsas sterke vokaluttrykk og hjertenære budskap berører et bredt publikum, og vi er glade for at hun igjen vil delta på Riksscenens samiske festkonsert, denne gang som konferansier. 

 

Georg Buljo er vokalist, musiker og komponist med base i den moderne joiken. Georg har i år som i alle år musikalsk ansvar for Festkonserten på Riksscenen sammen med sine nærmeste musikalske følgesvenner Per Willy Aaserud, Helge Harstad og Tom Rudi Torjussen.

 

 

 

 

Emma Elliane - vokal
Lávre Johan Eira – vokal og gitar
Torgeir Vassvik – vokal, tromme og gitar
Kajsa Balto – konferansier
Georg Buljo – kapellmester
Tom Rudi Torjussen – trommer
Helge Harstad – bass
Per Willy Aaserud  – trompet