Fredag 9. februar, Idja - sámi night club: DJ iDJa og Ramona Linnea
Med feltopptak fra naturen på Helgeland som utgangspunkt, har artistene blandet ulike lydlandskap og teknologiske elementer. Låtene spenner fra ambient til house, techno, og drum & bass. Alt stammer likevel fra samme kilde; nemlig naturen i Sápmi, og artistenes tolkning av den.

 

 

 

 


Lørdag 10. februar, Samisk festkonsert: Gabba med gjester
Spellemannvinner Gabba og tre gjesteartister:
Katarina Barruk regnes som en av Sápmis mest særegne artister. Med røtter fra Gardfjellet i Sverige fortryller hun publikum med sin krystallklare stemme på umesamisk.
Reindriftsutøveren Mathis A. Oskal kommer fra Kautokeino, har joiket siden før han kunne snakke og har en enorm kunnskap om joikekomposisjon og joikepoesi.
Áilu Valle, den finske rap-artisten fra Gámasmohkki, rapper både på samisk, norsk og engelsk. Han har bl.a. vunnet Sámi music awards og Tonoprisen for årets beste låtskriver.

 

 


Lørdag 10. februar,Tuvas blodklubb: Per Gudmundson og Ola Bäcktröm + Niilas
Sesongens første blodklubb er en saftig og god en! Rett ut av Dalarna kommer to sinnsyke felespillere som har holdt sammen lenge og lengre enn langt. Peder Niilas Tårnesvik har virkelig rotfestet sin posisjon i det norske musikkmiljøet de siste årenet. En fyr som gjør remixer av Astrid S & Gabifuego samme uke som han gjør performance for Dronning Sonja under Venezia-biennalen kommer herved til Tuvas Blodklubb - og spiller uanstendig fet musikk!