18.30: Filmvisning

Filmen fra Ragnarock var Norges første helaftens konsertfilm i stereo.
I 2022 er det 49 år siden den legendariske Ragnarockfestivalen i Holmenkollen, og festivalfilmen som dokumenterer dette spektakulære arrangementet, med unik plass i norsk musikk- og festivalhistorie. 17. juni 1973 opplevde anslagsvis 30 000 publikummere Ragnarock. Slik festivalen er dokumentert gjennom både lyd og film, er dette et av de viktigste dokument fra pionertiden for norske rockefestivaler. Filmen hadde premiere 1. november 1973.

Grupper og artister som deltok på Ragnarock i 1973: Saft med Sigbjørn Bernhoft Osa, Prudence, Popol Vuh, Ole Paus med Stefan Grossman og visegruppa SNU, Hvalsøespillemendene, Culpeper's Orchard og Savage Rose, Merit Hemmingson & Folkmusikgruppen, Splash og Burken och Rockfolket, Skin Alley, Mungo Jerry og The Pretty Things.

 

20.30: Merit Hemmingson

Med sin jazz og folkemusikk på hammondorgel har Merit Hemmingson trollbunde ein heil verden sidan platedebuten i 1967! Merit fyller i år 82 år, men den vitale dama frå nabolandet ligg ikkje på latsida av den grunn. 50 år etter det klassiske albumet Huvva gav Merit i fjor ut Huvva! Vad tiden går, sitt 19 soloalbum i rekkja. 
Merit Hemmingson spelte allereie midt på 50-talet piano med ymse jazzinspirerte orkester i Jämtland. utover 60-talet vart det hammondorgel på heiltid, og folkemusikken kom inn i repertoaret, noko som førte til den legendariske plata Huvva i 1971 som vart raskt fylgt opp av Trollskog i 1972 og Bergtagen i 1974. “Merit Hemmingson og Folkmusikgruppen”, med mellom anna Bjørn Ståbi og Pers Hans, heldt konsert i Holmenkollen under Ragnarock 1973, og no snart 50 år etter kjem Merit attende. Denne gong med ein ny gjeng musikalske vener frå m.a. Hedningarna, og held konsert på Riksscenen.

Vel møtt til møte med ei levande legende!

 

Merit Hemmingson – orgel og song
Ola Winkler – trommer og koring
Anders Norudde – moraharpe og sekkepipe
Milton Öhrström – tangentar