Maja Solveig Kjelstrup Ratkje og Katarina Barruk har gjennom samarbeid og gjensidig inspirasjon skapt Avant Joik – en konsert som kombinerer joik og med vokale og elektroniske eksperimenter.

Duoen slapp ny plate i vår, og på Riksscenen får prosjektet endelig møte publikum. Sammen med videokunstner Matti Aikio kan du forvente en atmosfære fra nord, med utemmet naturkraft som lurer under overflata.

Ratkje er en av Europas mest respekterte avantgardemusikere de siste 15 årene. Hennes samtidskomposisjoner trekker på kammermusikk, bråk, vokal eksperimentering, opera og mer. Hun var i 2001 den første til å motta den prestisjefulle Arne Nordheim-prisen og ble tildelt Buddy-prisen i 2020.

Katarina Barruk er en Ume-samisk musiker fra Storuman i Västerbotten. En unik artist som fanger publikum med stemmen som instrument – i en miks av joik og sang. Barruk spiller også piano. Hun komponerer musikken sin på Ume-samisk, et truet språk hun brenner for å bevare. Barruk ble utropt til Årets unge samiske artist i 2012 på Riddu Riddu-festivalen i Kåfjord.

 

Katarina Barruk – vokal, joik
Maja Solveig Kjelstrup Ratkje – vokal og elektronikk
Matti Aikio – live video