Konserten Slåttepiano med Ingfrid Breie Nyhus er hardingfeleslåtter som Ingfrid har gjort om til egne, nye pianoversjoner. Til Slåttepiano har Ingfrid hentet impulser fra forbilder som Knut Dahle, Knut Hamre, Talleiv Røisland, Olav Heggland, Tarjei Romtveit, med flere. I overføringen til flygelet dukker også andre inspirasjoner opp, både fra klassisk- og jazz-pianisme.  Slåttene hun spiller er de samme som Edvard Grieg i sin tid også arrangerte for klaver i op.72, etter spelemenn som Myllarguten og Håvard Gibøen. Ingfrid vokste opp i en folkemusikkfamilie, først og fremst med polstradisjonen fra far Sven Nyhus, men også med hardingfeletradisjoner. Ingfrid har mottatt en rekke priser for sine fremførelser og innspillinger, som den Norske Solistpris, hun spiller jevnlig på festivaler i inn- og utland, og har vært solist med orkestre som Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret, TrondheimSolistene med flere.

 

"Spelet er nært og varmt. Rytmikk og ornament er lagt so tett opp mot hardingfelespel som eg ikkje har høyrt på piano tidlegare" (Stein Urheim, Dag og Tid)

"I et intimt og vakkert utsmykket musikalsk univers utvides den lille verden av gamle slåtter der alt begynte" (Gunder Wåhlberg, Lira)

"Forunderlig slåttespill...Intimt og ærlig" (Maren Ørstavik, Aftenposten)

"Slåttespel meisterleg og særmerkt overført til piano...Det er vanskeleg å skildra dette spelet – og det er meint som eit stort kompliment. Med eit trippelt tradisjonstungt materiale som utgangspunkt – folkemusikkversjonen, Grieg-versjonen og folkjazztradisjonen (pioneren Jan Johansson må ikkje gløymast!) – har ho makta å laga sin heilt egen versjon. Nyhus utforskar og nyttar heile registeret til det dynamiske monsterinstrumentet som eingong bar namnet pianoforte" (Sigbjørn Apeland, Folkemusikk)

Ingfrid B. Nyhus - piano

                   

Konserten formidles av Riksscenen i forbindelse med Oslo Kammermusikkfestival