Riksscenen nyproduksjon
03
torsdag
11
april 2019
Dørene åpner 18.00
Starter 19.00
Billett 275/200

En teaterkonsert av og med Heidi Ruud Ellingsen

“SOLVEIG"

Der ordene stopper, starter musikken.
Da Heidi Ruud Ellingsen spilte Solveig på Gålå i 2014–15, satt hun mye bak en stein, ventende. Hun ble nysgjerrig på Solveig som etter 60 år evner å ta imot denne forfylla mannen med slikt storsinn og varme, og tente på ideen om å lage en forestilling om denne kvinnens liv. Hvilke impulser og refleksjoner har hun gjort seg?

Hun bestemte seg da for at en av verdenslitteraturens minste hovedroller fortjente sin egen historie. Sammen med jazzmusiker og komponist Erlend Skomsvoll og dramatiker Rolf Kristian Larsen arbeider hun fram en teaterkonsert med like elementer av tekst og musikk.

Jeg opplever Solveig som en kvinne med en enorm styrke, en kvinne som tar aktive valg, som har en styrke til å gå tvers gjennom, og ikke utenom. Hun velger å forlate sine nærmeste, trosser det patriarkalske samfunnet rundt seg, for det hun tror sterkt på, kjærligheten. Det er hun som oppsøker Peer, både på Hægstad og senere i stykket. HUN er den pågående, hun er den aktive. Hun møter livet og kjærligheten uten forbehold”, sier Heidi, ”Solveig har kanskje i motsetning til Peer, gjort det fulle ut av sitt liv, med en innsikt han ikke har. Med et storsinn til å nettopp kunne tilgi.”

Musikk har en enestående evne til å uttrykke det ville og det tamme i mennesket, det konservative/etablerte og det uskolerte, og arbeidet med det musikalske uttrykket blir å forske mer i kontrasten mellom den klassiske musikken, jazzen og folkemusikken som har utspring et annet sted.

I tillegg til Erlend Skomsvoll møter vi musikere som jazzmusikeren Håvard Stubø, multimusikeren Birger Mistereggen og saksofonist Elisabeth Lid Trøen. Her kan det blir en herlig blanding av jazz, poplåter, munnharpe, og kanskje et stev eller fem.

En teaterkonsert med nyskrevet tekst av Rolf Kristian Larsen, nykomponert og omarrangert musikk for å fortelle historien om hva Solveig egentlig gjorde mens hun ventet på Peer.

Tekstgrunnlag: Rolf Kristian Larsen
Komponist og musikalsk ansvarlig: Erlend Skomsvoll
Musikere: Håvard Stubø, Birger Mistereggen, Elisabeth Lid Trøen

Prosjektet er støttet av NOPA og Fritt Ord.

 

#4320577