Riksscenen nyproduksjon
02
lørdag
02
feb. 2019
Dørene åpner 19.00
Starter 20.00
Billett 250/175

Storslått feiring med Samisk Festkonsert

SAMISK FESTKONSERT

I forbindelse med den nært forestående Samefolkets Dag arrangerer Riksscenen for femte året på rad Samisk Festkonsert.

 

Duoen Ozas består av søstrene Sara Marielle Gaup og Risten Anine Gaup fra Kautokeino. Ozas betyr «I koftelomma», stedet man tar vare på de mest dyrebare og kjæreste tingene sine. De synger på engelsk, blandet med joik og forbindes med lekende og eksplosiv fremføring av sitt materiale.

Mikkel Gaup er en allsidig samisk kulturformidler, skuespiller, joiker, historieforteller kjent fra filmer som Kautokeinoopprøret og Veiviseren. Han er aktuell med sitt ferske album ”Run Wolf” der han blander tradisjonell joik med elektronikk.

Umesamiske Sara Ajnnak fra svensk side av Sápmi har markert seg som en politisk og samfunnsbevisst ung utøver og kommer sammen med sin faste makker Stein Austrud.

Kajsa Balto er en relativt ny blomst i den mangfoldige samiske musikalske floraen. Hun besøkte Riksscenen sist under FolkeLarm og lager sitt eget materiale basert på tradisjoner fra Karasjok.

Kveldens konfransier vil være religionshistoriker/forfatter Brita Pollan som utvilsomt er den i Norge med desidert størst kunnskap om samisk religion og sjamanisme. Hun har gått opp nye veier i sitt rike og frodige forfatterskap, og kommer til å binde de musikalske numrene sammen med historier og fortellinger fra den muntlige samiske tradisjonen.

Georg Buljo er vokalist, musiker og komponist med base i den moderne joiken. Han velger å feire sine femti år denne dagen med egen soloutgivelse og musikalsk ansvar for kveldens Festkonsert, sammen med sine nærmeste musikalske følgesvenner Per Willy Aaserud, Helge Harstad og Tom Rudi Torjussen.

 

Georg Buljo – kapellmester
Tom Rudi Torjussen – trommer
Helge Harstad – bass
Per Willy Aaserud  – trompet
Brita Pollan – konferansier
Mikkel Gaup – joik
Sara Marielle Gaup – joik
Risten Anine Gaup – joik
Sara Ajnnak – joik
Stein Austrud – tangenter diverse
Kajsa Balto – joik

 

 

#4320577