Riksscenen nyproduksjon
KABATRONICS_6
lørdag
06
okt. 2018
Dørene åpner 20.00
Konsert 21.00
Billett 250/200
10_06_maxresdefault-2_jpg
ARRANGEMENTET ER AVLYST

FANFARA TIRANA MEETS TRANSGLOBAL UNDERGROUND

Når britiske Transglobal Underground slo seg sammen med de albanske messingblåserne i Fanfara Tirana i 2013, sto verdenen fremfor en musikalsk fest av til nå ukjent kaliber! Utvekslingen av ideer, tekster og melodier mellom de elektronisk orienterte britene og gjengen fra Balkan førte  frem til en fantastisk feiring av livet, havet og kjærligheten, alt fortalt med dyp respekt for de musikalske røttene og samtidig med fremtiden klart i siktet.

 

"Yes i knew it was going to be good, but perhaps not this good” – 5/5 fRoots (UK)

 

Det er to særdeles ulike musikalske prosjekt som her har slått seg sammen, men det viste seg raskt at blandingen av reggae og elektronika koblet sammen med søralbansk kaba og iso-polyfoni var kuler og krutt.  Noe av resultatet var i utgivelsen ”Kabatronics” i 2013 som raskt ble en publikum- og kritikerfavoritt, og som sendte prosjektet til mange av de største festivalene i verdenen. Plata vant en mengde internasjonale priser og utmerkelser verdenen over.
”Best world beat album” og prisen for beste musikkvideo under IMA (independent Music Award i USA) 2014 samt nominasjon til Grammy ”Best world music album” samme år.

 

"Unique! If you miss this record, too bad for you” – 5/5 ALIAS (Ita)

 

Gjør dere klare til musikalsk møter langt utenfor det aller meste verdenen kan by på!


 

Niko – vokal (FT), Mr. White – altsax, sopransax, klarinett (FT), Colonel James – trompet (FT), Gas Gas – trompet (FT),Tuup – vokal, congas, darbuka (TGU),Tim – gitar, keyboard, MAC (TGU),Hami – trommer (TGU), Rav – tabla, dhol (TGU)

 
#3549646