Riksscenen nyproduksjon
03
torsdag
22
mars 2018
Dørene åpner 1930
Konsert 2030
Billett 200/130
ARRANGEMENTET ER AVLYST

Plateslipp

MAJORSTUEN

Majorstuen har spilt nærmere 300 konserter i 20 land, og har gjennom sitt utforskende og leikende sceniske uttrykk satt standarden for hvordan folkemusikk kan formidles til et bredt publikum. Nå er de klare med nye låter og ny plate – SKRIBLE!

Det er ikke ofte Morgan Kane, Kristin Lavransdatter, Per Waglen og lensmann Geissler blir nevnt i ei og samme setning, men da de fem musikerne og komponistene i Majorstuen blei utfordra til å bruke litteratur som inspirasjon til ny musikk, bestemte de seg for å bruke hele spennet fra moderne underholdningslitteratur til klassiske verk. Med det som utgangspunkt har de skapt ei framsyning hvor visuelle, koreografiske og tekstlige virkemidler rammer inn musikken på en smart og humoristisk måte. Etter 17 år på konsertscenen viser Majorstuen at de kan levere et nyskapende, solid og kreativt produkt hvor den ”majorstuenske” signaturen likevel er umiskjennelig.

For Majorstuen vil det alltid være estetikken i felespillet og den tradisjonelle folkemusikken som ligger til grunn for både arrangement og nye komposisjoner. Men de lar seg også inspirere av musikken som omgir oss alle i hverdagen, og av kvaliteter fra andre stiler og sjangre. Derfor blir musikk som er skapt av Majorstuen, noe helt unikt. Det er fem utøvere med sterke personlige stemmer som møtes i et dynamisk komponistkollektiv.


Jorun Marie Kvernberg – fele
Synnøve S. Bjørset –  fele
Tove Hagen – fele, cello
Bjørn Kåre Odde – fele, bratsj
Anders Löfberg – fele, cello

#4001261